« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
NASTAVLJENI PEGOVORI

Croatia Airlines - zbog štrajka danas otkazana trećina letova

Putnici se o planiranim letovima u vrijeme štrajka mogu informirati na web stranici Croatia Airlinesa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Croatia Airlines

,

skoz

,

etilbenzen

Pregovori Uprave Croatia Airlinesa i Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) nastavljeni su u 10 sati, a danas će zbog štrajka stjuardesa biti otkazana trećina letova hrvatskog avioprijevoznika.

Nakon što je Županijski sud u Zagrebu jučer odbio zahtjev Uprave za zabranom štrajka, poslovodstvo Croatia Airlinesa i SKOZ-a obnovili su pregovore o sindikalnim zahtjevima vezanim za radno vrijeme i godišnje odmore stjuardesa i stjuarda, koji su prekinuti noćas oko ponoći.

SKOZ je jučer ujutro u 6 sati započeo štrajk koji bi, ako se ne postigne dogovor, trebao trajati do utorka, 13. srpnja. Uprava Croatia Airlinesa navodi da bi se četverodnevnim štrajkom kompaniji nanijela ukupna šteta od 29 milijuna kuna.

>>Stjuardese Croatia Airlinesa: Bilo kuda korupcija svuda

Zbog štrajka je jučer otkazana trećina letova Croatia Airlinesa, a slično bi moglo biti i danas.

Prema izvješću Sektora za odnose s javnošću Croatia Airlinesa, danas su otkazani letovi u međunarodnom prometu iz Zagreba za Beč, Zuerich, Prištinu i Skopje, iz Splita za Beč, Zuerich, Muenchen i Lyon, te iz Dubrovnika za Rim.

Putnici se o planiranim letovima u vrijeme štrajka mogu informirati na web stranici www.croatiaairlines.com. Također im je na raspolaganju besplatni telefon 0800 7777 za pozive iz Hrvatske i telefon kontakt centra (+)3851 6676 555.(hina/metro-portal)

10.07.2010. 12:04:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh