« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec

Tedeschi: Nije nam potrebna privatizacija

Intervju u povodu formiranja ljekarničkog lanca

Fotografija vijesti
Više o

atlantic grupa

,

Emil Tedeschi

Uočekivanju novog Zakona o ljekarništvu razgovarali smo s tvorcem najvećeg privatnog ljekarničkog lanca u Hrvatskoj, predsjednikom Uprave Atlantic grupe. Emil Tedeschi je u razgovoru opisao iskustva nakon završetka prve faze formiranja lanca te opovrgao navode kako okrupnjavanje tog segmenta vodi u prenamjene prostora.

Provodeći vertikalnu integraciju poslovanja, Atlantic grupa je u ljekarništvu prepoznala atraktivan kanal distribucije postojećih proizvoda i uložila značajna sredstva prikupljena IPO-om, objasnio je Tedeschi strategiju kompanije.

“Naša strategija i naši ciljevi nisu uvjetovani odlukom Vlade, tj. Sabora o privatizaciji gradskih i županijskih ljekarni. Atlantic svoj razvoj nikada nije temeljio na privatizaciji, i to nemamo namjeru činiti ni u ljekarničkom poslovanju.”
Emil Tedeschi
o privatizaciji ljekarni
Nakon objave prvih akvizicija, svakodnevno pristižu pozivi  vlasnika privatnih ljekarni koji su zainteresirani za priključivanje lancu, tvrde u kompaniji.

Cilj od deset posto ljekarničkog tržišta Emil Tedeschi je ocijenio vrlo realnim te izrazio očekivanja  da će biti ostvaren do sredine 2009. godine.

Velik potencijal kompanija prepoznaje i u tržištu susjedne Bosne i Hercegovine, gdje već posjeduje ljekarne te planira širenje. (METRO) 

23.04.2008. 01:12:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh