« Film
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
SARAJEVO FILM FESTIVAL

Tedeschi dobitnik nagrade "Srce Sarajeva"

Nagrada "Srce Sarajeva" dodjeljuje pojedincima kao priznanje za potporu razvoju tog festivala te za velik doprinos afirmaciji filmske umjetnosti u jugoistočnoj Europi

Fotografija vijesti
Više o

Emil Tedeschi

,

Sarajevo Film Festival

Počasna nagrada filmskog festivala u Sarajevu pripala je predsjedniku uprave Atlantic Grupe, Emilu Tedeschiju, prenosi Hina. Nagrada će mu biti uručena 22. srpnja, na otvorenju 17. festivala.

U priopćenju organizatori SFF-a podsjećaju da se nagrada "Srce Sarajeva" dodjeljuje pojedincima kao priznanje za potporu razvoju toga festivala te za velik doprinos afirmaciji i razvoju filmske umjetnosti u jugoistočnoj Europi.

"Dugoročno ulaganje u nove nade regionalne kinematografije jedna je od misija SFF-a. Emil Tedeschi prepoznao je našu viziju i svojim primjerom pokazao kako društveno odgovorna tvrtka može ulagati u budućnost regionalne kinematografije. Zahvaljujući dugoročnoj potpori Atlantic Grupe, mladi filmski stvaraoci u protekle su četiri godine dobili priliku da snime svoje prve kratke igrane filmove. U okviru projekta 'Sarajevo - grad filma' nastalo je 14 ostvarenja i prikazano na više od stotinu festivala u svijetu gdje su osvojili brojne nagrade", navode iz SFF-a u priopćenju.

Ove godine će, kako najavljuju, biti prikazana četiri nova kratka igrana filma nastala u okviru projekta "Sarajevo - grad filma" 2011.

19.07.2011. 21:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh