« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
EKSPANZIJA

TDR gradi tvornicu u Iranu

TDR će u Iran prenijeti i svoju tehnologiju, znanje i iskustvo u proizvodnji i obradi duhana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (TDR)
Više o

Adris grupa

,

TDR

Proizvođač cigareta tvrtka TDR, iz sastava Adris grupe, započinje gradnju tvornice u Iranu i širi poslovanje na tržište jugozapadne Azije, a investicija je vrijedna 30 milijuna eura, objavljeno je iz Adrisa.

Ugovor o suradnji TDR-a i vodećega iranskoga duhanskog proizvođača Iranian Tobacco Company u Iranu su danas potpisali predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković i predsjednik Uprave Iranian Tobacco Company S. Mahmood Abtahi.

TDR i vodeći iranski proizvođač cigareta tvornicu će graditi u Sariju, glavnom gradu pokrajine Mazandaran. Tvornica bi s radom trebala početi do kraja iduće godine. Planirani kapacitet tvornice je proizvodnja 6,5 milijardi cigareta godišnje.

TDR će u Iran prenijeti i svoju tehnologiju, znanje i iskustvo u proizvodnji i obradi duhana, u Iranu planira pokrenuti proizvodnju svojih brendova Ronhilla i Respecta, a dogovorena je i suradnja na proizvodnji zajedničkog brenda.

Suradnja TDR-a s Iranian Tobacco Company započela je prije dvije godine i od tada na ovo izazovno tržište jugozapadne Azije TDR izvozi najpoznatiju hrvatsku cigaretu Ronhill i Avangard.

Uz Iran, ovom investicijom TDR planira proširiti svoje poslovanje i na susjedne zemlje u regiji.

Na iranskom cigaretnom tržištu godišnja prodaja veća je od 70 milijardi komada cigareta.

Predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković ističe kako se ovom investicijom, vrijednom 30 milijuna eura, TDR još snažnije pozicionira kao jedan od vodećih hrvatskih izvoznika, koji više od 50 posto svoje prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima. Ocijenio je kako je to važan poslovni događaj ne samo za TDR nego i za hrvatsko gospodarstvo. (hina/metro-portal)

18.02.2010. 10:35:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh