« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
REBALANSOM NAREĐENO

TDR: Cijena Ronhilla neće rasti

VIDEO - Rast će cijene cigareta koje nisu među tri vrste najprodavanijih, a iz TDR-a upozoravaju da će zbog promjena trošarina profitirati samo šverceri

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)
Više o

cigarete

,

TDR

,

rebalans proračuna

,

trošarine

,

Davor Tomašković

,

Tvornica duhana Rovinj

,

energetski prah

TDR neće mijenjati cijene tri vrste svojih cigareta iako će se trošarine na duhanske proizvode povećati. Ostale će poskupjeti za jednu kunu, izjavio je na današnjoj novinarskoj konferenciji za novinare u Westinu predsjednik uprave Tvornice duhana Rovinj Davor Tomašković.

Tako će cijena Ronhilla, najprodavanijeg branda TDR-a, ostati 18 kuna, MC-a 16 kuna, a Benstona 14 kuna, dok će cijene ostalih brandova porasti za jednu kunu po kutiji.

Tomašković je upozorio i da će najavljenim promjenama trošarina izgubiti potrošači, proizvođači, trgovina i država, a dobiti preprodavači cigareta.

>> Poskupljuju benzin i cigarete

Tomašković napominje da je ovo četvrta promjena sustava trošarina u posljednje dvije godine, te da je novom promjenom Hrvatska povećala trošarine iznad zahtjeva Europske unije. Dodao je da će TDR s obzirom na gospodarsku krizu dio tereta povećanja trošarina preuzeti na sebe, te će potrošačima svakog cjenovnog razreda ponuditi po jedan brand s nepromijenjenom cijenom.

Zaključio je da će promjene trošarina dovesti do povećavanja neoporezovane potrošnje duhanskih proizvoda, pada prihoda trgovine i smanjenja zaposlenosti, te da će izostati očekivani prihodi proračuna. (Infopunkt/metro-portal)

26.08.2010. 14:47:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh