« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

TBF, Hladno pivo i Jinxi favoriti Zlatne koogle

Luka Nižetić predvodi u nominacijama za ‘dosadu godine’

Više o

zlatna koogla

Da se dugotrajan rad na albumima, detaljno organiziranje koncerata i predano snimanje spotova ipak isplati, pokazuje popis finalista ovogodišnje dodjele glazbene nagrade Zlatna koogla prema kojoj su TBF-ovci zaradili sedam, a Hladno pivo i Jinxi po šest nominacija, piše Jutarnji list.

Navedeni su bendovi, naime, nominirani u kategorijama album godine, pjesma godine, duo/grupa godine, koncertni nastup godine, videospot godine, dizajn i likovno oblikovanje albuma te vox populi.

Nakon njih na listi nominiranih slijede Gibonni s tri nominacije (izvođač godine, koncertni nastup godine i vox populi) i Pips Chips & Videoclips također s tri nominacije (pjesma godine, koncertni nastup godine i videospot godine).

Dva danaNagrada Zlatna koogla održava se šestu godinu zaredom, a ove godine zadani termini su 26. i 27. ožujka u zagrebačkim klubovima. 

Osim što su se našli na popisu nominiranih u kategorijama najboljih, Pipsima nisu promaknule ni dvije nominacije za dosadu godine, koje su dobili u kategorijama za najdosadniji album i najdosadniji bend.

Najviše nominacija za dosadu godine ima pak mladi splitski pjevač Luka Nižetić, koji je nominiran u čak četiri kategorije: najdosadniji album, najdosadnija pjesma, najdosadniji izvođač i najdosadniji koncert. Slijede Shorty i Nina Badrić s tri ‘dosadne’ nominacije, a toliko ih je skupio i  Sandi Cenov.

Zlatna koogla, koja se održava već šestu godinu zaredom, bit će u Zagrebu 26. i 27. ožujka. (METRO) 

26.02.2008. 23:46:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh