« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
VELIKA KONKURENCIJA

Taxi Cammeo od danas počeo s radom

U Zagrebu su jutros po znatno nižim cijenama počeli voziti taksisti riječke tvrtke Taxi Cammeo, dugo najavljivana konkurencija zagrebačkim taksistima

Fotografija vijesti
Više o

Zagreb

,

konkurencija

,

Taxi Cammeo

Taxi Cammeo moći će se pozvati na besplatni broj 1212, a građanima će u 76 vozila ponuditi drugačiju vrstu usluge i znatno niže cijene. Početna vožnja stajat će 15 kuna, prva dva kilometra neće se naplaćivati, a svaki sljedeći stajat će pet kuna. Tarifa će vrijediti 24 sata. Vožnja taksijem moći će se plaćati i karticama. Sva su vozila škode octavije opremljene besplatnim bežičnim internetom i dječjim sjedalicama, a svaki će putnik moći dati primjedbu, prijedlog ili pohvalu. Ako nije zadovoljan vožnjom ili vozačem, moći će uslugu reklamirati tijekom vožnje i ne platiti je, izjavio je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mijo Bezer.

Podsjetio je da u Zagrebu taksi uslugu obavlja 1036 vozila udruge Radio taksi Zagreba, koji početnu vožnju naplaćuju 20 kuna, svaki kilometar šest kuna, prtljagu dvije kune, a rad noću 20 posto više.

"Prvi je to put da se u Zagrebu pojavljuje konkurencija Radio taksi Zagrebu s uslugom autotaksiranja sa znatno nižom cijenom i dodatnim kvalitetama u opremljenosti vozila i usluzi građanima", rekao je Bezer. Dolazak konkurencije ocijenio je velikim napretkom za Zagreb, za Zagrepčane, ali i turiste i poslovne ljude koji dolaze u glavni grad.

Bezer je pozvao taksiste da prihvate nove kolege i da se tržišno natječu u interesu građana. Vlasnik Taxi Cammea Kosta Minovski izjavio je kako su sigurni da će u Zagrebu "stvoriti taksi kulturu i naviku vožnje taksijem". Dodao je da je njihov slogan "brzo, sigurno i jeftino". Taxi Cammeo već obavlja uslugu taksi prijevoza u Rijeci i Osijeku.

22.04.2011. 08:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dns
    22.04.2011. 10:20
    pa koji qrac ste stavili sliku citroena ako su sva vozila u voznom parku skode?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh