« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
"CVIJEĆE JE POPUT ŽENA"

Dani cvijeća u Zagrebu po sedmi put

Od 13. travnja do 10. svibnja cvijeće se prodaje po prigodnim cijenama od tri do 10 kuna pa će se povoljno moći kupiti lončanice begonije, petunije, kadifica, vodenike

Jeste li već kupili neko cvijeće?
Jeste li već kupili neko cvijeće? (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Dani cvijeća

,

Milan Bandić

Dani cvijeća, koji se već sedmi put održavaju u suradnji grada Zagreba i Zagrebačke županije, danas su svečano otvoreni na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, piše Hina.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako se time najbolje pokazuje "suradnja na djelu" grada Zagreba i Zagrebačke županije te je pozvao Zagrepčane da na sedam mjesta razgledaju cvijeće, kupe koju lončanicu i dođu po savjet za uzgoj cvijeća.

Suorganizatori Dana cvijeća su cvjećari i povrtlari Zagreba i Zagrebačke županije udruženi u udruge "Ljubičica" i "Maćuhica", čijih je 30 štandova postavljeno na sedam mjesta, i to na Trgu kralja Tomislava, na okretištu tramvaja na Črnomercu, u Savskoj cesti, na sjevernoj strani Trga Francuske Republike, na križanju ulica Božidara Magovca i Ukrajinske - blizu "mamutice", na križanju Svetica i Maksimirske ulice te ispred Avenue Malla u Aveniji Dubrovnik.

Od 13. travnja do 10. svibnja cvijeće se prodaje po prigodnim cijenama od tri do 10 kuna pa će se povoljno moći kupiti lončanice begonije, petunije, kadifica, vodenike i drugoga sezonskog cvijeća kako bi Zagrepčani mogli ukrasiti svoje prozore, balkone i dvorišta, rekla je zamjenica pročelnika zagrebačkoga Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Biserka Petrušić, a njezina kolegica iz Zagrebačke županije Gordana Matašin službeno je i otvorila Dane cvijeća.

Bandić je naglasio kako "treba znati kako se cvijeće sadi i zalijeva, ali i kako se šapće cvijeću". "To je kao sa ženama - morate biti nježni, puni romantike i dobre volje. I cvijeće se zna smijati", dodao je.

Gdje možete kupiti cvijeće?Na Trgu kralja Tomislava, na okretištu tramvaja na Črnomercu, u Savskoj cesti, na sjevernoj strani Trga Francuske Republike, na križanju ulica Božidara Magovca i Ukrajinske - blizu "mamutice", na križanju Svetica i Maksimirske ulice te ispred Avenue Malla u Aveniji Dubrovnik.

Zamoljen za komentar za danas najavljenog prosvjeda građana u Kozari putevima zbog nezadovoljstva radovima na obnovi kanalizacije, gradonačelnik Bandić je rekao da je Gradska uprava napravila za 11 godina više u Kozari boku i putevima nego što se činilo od kada ta naselja postoje. Naveo je da će pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić danas otići onamo i vidjeti u čemu je problem te to riješiti.

22.04.2011. 13:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh