« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Tate na faceliftingu

Zidove londonske galerije ocrtat će najpoznatiji svjetski street art umjetnici

Talijan Blu također će oslikati jedan dio zida u Tateu
Talijan Blu također će oslikati jedan dio zida u Tateu
Više o

izložba

,

street art

,

Tate Modern

,

galerija tate modern

Galerija Tate Modern uskoro će na ljetni facelift, u povodu čega će grupa najpoznatijih svjetskih uličnih umjetnika dati svoj doprinos građevini na obali Temze. Prvi put će fasada biti oslikana na način da će svaki umjetnik dobiti dio zida dimenzija 15x12 metara za izložbu naziva ‘Ulična umjetnost u Tate Modernu’.

Raznolikost street arta

Cedar Lewisohn, kustos izložbe, izjavio je kako se nada da će radovi izloženi od svibnja do kolovoza pokazati raznolikost ulične umjetnosti.

Ulična umjetnostPrvi put će fasada biti oslikana na način da će svaki umjetnik dobiti dio zida dimenzija 15x12 metara za izložbu naziva ‘Ulična umjetnost u Tate Modernu’. Na događaju će nastupiti brojni svjetski street art majstori. 

- U svijetu se događaju uzbudljive stvari, a ulična umjetnost mnogo je više od nekoliko imena koja su stalno prisutna - rekao je Lewisohn.

Cedar Lewisohn vrlo pomno radi s umjetnicima od kojih možemo izdvojiti Talijana pod imenom Blu koji uglavnom stvara velike crteže, često portretirajući pokojnike zbog fascinacije smrću.

Ostali Europljani koji će se priključiti projektu jesu fotograf JR iz Pariza i Sixeart iz Barcelone, umjetnik kojeg inspiriraju stripovi.

Brojna imena

Ostali umjetnici su Os Gemeos, braća blizanci iz Sao Paula, koji su počeli crtati grafite prije više od 20 godina, Nunca koji stvara radove pod utjecajem južnoameričkih kultura i Faile, njujorški kolektiv osnovan 1999. godine. Očekuje se kako će ovaj Tateov pothvat privući brojne znatiželjnike. 

Piše: Piše: Livia Čveljo
02.04.2008. 21:22:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh