« Spektakli
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
JA NISAM VAŠ ROB I VI NISTE MOJ GOSPODAR!

Tarantino poludio na TV-voditelja zbog pitanja o nasilju

Tarantino je vikao na voditelja da ne želi odgovoriti na pitanje i rekao mu "Ugasite me odmah"

Quentin Tarantiono u emisiji Channela 4
Više o

Quentin Tarantino

,

Django Unchained

Tarantino je gostovao u emisiji voditelja Krishnana Guruja-Murthija uoči premijere filma Odbjegli Django u Londonu. Voditelj ga je pitao o tome zašto snima nasilne filmove, a Tarantino je odgovorio da je to isto kao da pita Judda Appatowa zašto snima komedije i nastavio o tome kako su u SAD-u izvršena dva holokausta o kojima se malo govori i snima. Jedan je onaj nad Indijancima, a drugi nad robovima.

Poznati redatelj nije želio reći svoje mišljenje o povezanosti između nasilja u filmovima i nasilja u stvarnom životu, a kada mu je definitivno "pukao film" rekao je voditelju, da ga "gasi" i da mu ne pada napamet da ponovo izgovori ono što govori proteklih 20 godina samo "zbog nečije emisije i nečijeg rejtinga".

"Ja ovdje prodajem svoj film. Tko god želi moj stav o nasilju, neka me 'gugla' i vidi šta sam govorio prethodnih 20 godina. Moj stav se nije uopće promijenio, a vi želite da ga ponovim i izgovorim za vas i vašu emisiju. Neću to učiniti", poručio je Tarantino.

Pucnjava u školi u Newtownu u Connecticutu prošlog mjeseca skrenula je pažnju na sadašnje američke zakone o posjedovanju oružja i podgrijala debatu o utjecaju filmova na ponašanje ljudi.

Ranije ovog tjedna, potpredsjednik SAD-a Joe Biden pozvao je filmske lobiste na diskusiju o toj temi u Bijeloj kući. Django Unchained govori o sudbini crnog roba na američkom Jugu. U filmu su očigledni razni oblici nasilja poput pucanja u lice, udaraca čekićem u glavu i prizora tijela koje rastrgnu psi.

Premijera filma bila je odgođena u Americi zbog tragedije u Connecticuttu, a Tarantino je i tada izjavio da filmovi nisu krivi za nasilje, već oni koji to nasilje rade.

Tarantino je priznao da je snimao nasilne filmove i da misli da su nasilni filmovi naprosto dobri filmovi, ali je i negirao da to ima bilo kakve veze sa agresijom ljudi u stvarnom životu: "To je film, to je fantazija. To nije stvaran život".

Upitan ponovno je li siguran da ne postoji veza između nasilja na ekranima i onog u stvarnom životu, odbio je odgovoriti.

"Neću odgovoriti na vaše pitanje. Nisam vaš rob i vi niste moj gospodar... Neću plesati kako vi svirate, nisam majmun... Nećete me navući", rekao je voditelju, malo kasnije je rekao i "nije vaša prokleta stvar šta ja mislim o tome".

Pogedajte kako je to izgledalo:

12.01.2013. 14:03:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh