« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
IZBORI

Talijanski desničari žele Montija i u drugom mandatu

Kako je Berlusconi najavio da će povući svoju kandidaturu ako se Monti složi s novim mandatom, postaje zanimljivo

Montija želi desnica i Europa
Montija želi desnica i Europa (Arhiva)
Više o

izbori

,

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

Mario Monti

Čelnici stranaka talijanskog desnog centra povećali su u nedjelju pritisak na premijera Marija Montija da se kandidira za drugi mandat na predstojećim izborima kao čelnik širokog saveza umjerenih.

"To bi mogla biti jednokratna prilika", rekao je Angelino Alfano, tajnik Naroda slobode (PDL) bivšeg premijera Silvija Berlusconija. "Mi smo umjereni koji se žele ujediniti kako bi spriječili pobjedu ljevice".

U svom govoru u Rimu na konferenciji desnog centra pozvao je simpatizere da podrže Montija kao najbolji put nastavka reformi, koje trebaju otkloniti dužničku krizu, i najbolji način da se izbjegne pobjeda Demokratske stranke (PD) lijevog centra. PD trenutno uživa najveću potporu birača, 31 posto, a PDL 16,5 posto, po agenciji za istraživanje javnog mišljenja SWG.

Berlusconi, koji se konferenciji obratio putem video veze, prošlog je tjedna najavio da će povući svoju kandidaturu ako se Monti bude kandidirao, što je potpuna promjena stava nakon što je njegova stranka povukla svoju podršku Montijevoj tehnokratskoj vladi.

17.12.2012. 05:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh