« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
TEHNIČKI KVAR

Talijanski avion prisilno sletio u Split

Zrakoplov na liniji Sarajevo - Pisa imao je tehničkih problema pa je prisilno, ali sigurno sletio u splitsku zračnu luku

Zračna luka Split
Zračna luka Split (Wikipedia/Ilustracija)
Više o

zračna luka split

,

prisilno slijetanje

Zbog tehničkih problema talijanski vojni transportni zrakoplov tipa C-27 J prinudno je sletio tijekom jučerašnjeg popodneva na pistu splitske zračne luke, potvrdio je to Mate Melvan, voditelj prometno-tehničkog sektora Zračne luke Split.

Splitska kontrola leta je u utorak u 16.05 sati zaprimila dojavu da zrakoplov srednje veličine na liniji Sarajevo - Pisa (Italija) ima tehničkih problema, a kako je najbliža zrakoplovna luka bio Split dvanaestak minuta kasnije prinudno je sletio na pistu zračne luke.

"U avionu se u tom trenutku nalazilo 11 putnika i članova posade. Nitko nije imao nikakve posljedice po život i zdravlje, a nakon što su parkirali avion promet se u zračnoj luci odvijao normalno. U 19.12 sati avion je odletio put svog odredišta", kazao je Mate Melvan.

Još se pouzdano ne zna zbog kojeg je tehničkog problema pilot bio prisiljen sletjeti u Split, no izgleda kako je talijanima otkazala elektornika, te im je pao tlak zraka u kabini, kažu u zračnoj luci. Napominju da su djelatnici Zračne luke Split za vrijeme prinudnog slijetanja talijanskog zrakoplova bili u pripravnosti te da taj događaj nije utjecao na kašnjenje zrakoplova na liniji Munich-Split-Munich.(hina/metro-portal)

13.10.2010. 12:05:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh