« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
TRAŽI SE OSTAVKA

Talijanske intelektualke: Berlusconi je uvrijedio sve žene Italije!

Skupina talijanskih intelektualki, sveučilišnih profesorica, političarki i novinarki, započela je internetsku akciju prikupljanja potpisa za peticiju kojom se traži ostavka Berlusconija

Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

peticija

,

ostavka premijera

Za samo nekoliko dana prikupljeno je više od 100 tisuća potpisa, prenosi Hina. Organizatorice akcije protiv premijera, koji se ponovo našao u središtu seksualnih skandala, pozvale su preko ženskih udruga i na demonstracije 13. veljače u svim većim talijanskim gradovima, kojima žele potencirati zahtjev za Berlusconijevim odlaskom.

Protiv talijanskog premijera vodi se istraga zbog zloporabe položaja i poticanja na prostituciju. "Italija želi vratiti svoje dostojanstvo. Prosvjedujemo protiv elite koja ne poštuje pravila. Ovaj premijer uvrijedio je žene Italije", naglasile su predstavnice inicijalne skupine za akciju protiv premijera.

74-godišnji premijer već je gotovo dvije godine izložen javnoj kritici zbog različitih afera vezanih za mlade žene, zabave i prostituciju. Milansko državno odvjetništvo nedavno je otvorilo istragu protiv Berlusconija i trojice njegovih suradnika zbog inkriminacija vezanih za prostituciju i maloljetnice. Berlusconija se sumnjiči da je plaćao tada 17-godina staroj djevojci za seks i kasnije zlorabio položaj i ovlasti kako bi zataškao tu aferu. Berlusconi odlučno poriče optužbe i tvrdi da je istraga državnog odvjetništva u Milanu politički motivirana.

U nedjelju poslijepodne milanski državni odvjetnici ispitali su regionalnu političarku Nicole Minetti, također osumnjičenu za sudjelovanje u toj aferi. 25-godišnja regionalna zastupnica i aktivistica Berlusconijeve stranke Narod slobode (PdL) navodno je dovodila djevojke na zabave u premijerovoj vili. Minetti je tri sata odgovarala na saslušanju u državnom odvjetništvu, odbacujući sve optužbe.

31.01.2011. 12:32:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh