« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
VARANJE KUPACA

Talijani prodaju maslinova ulja iz drugih zemalja kao svoja

Jeftino maslinovo ulje iz Grčke, Španjolske, Maroka i Tunisa miješa se sa skupljim talijanskim uljem u vrlo mutnom 'businessu' vrijednom pet milijardi eura godišnje

Fotografija vijesti
Više o

Italija

,

Grčka

,

Španjolska

,

Maroko

,

maslinovo ulje

,

krivotvorenje maslinovog ulja

Četiri od pet boca ekstra-djevičanskog "talijanskog" maslinovog ulja zapravo se miješa sa stranim uljima u poslu vrijednom pet milijardi eura godišnje, utvrdio je rimski list La Repubblica, javlja Hina.

Jeftino maslinovo ulje iz Grčke, Španjolske, Maroka i Tunisa miješa se sa skupljim talijanskim uljem u vrlo mutnom 'businessu' koji se našao pod istragom talijanskih carinskih službi i financijske policije, izvijestio je list. U izvješću se ističe da je jedan od problema za istražitelje što su proizvođači i izvoznici često podružnice istih tvrtki koje uvoze i prodaju njihovo ulje u Italiji.

"Oni nadziru cijenu, nadziru tržište. Nekada su te čuvene tvrtke prešale masline, danas imaju silose", piše list. La Repubblica piše da se strano maslinovo ulje kupuje i za samo 20 centi po litri a potom prodaje i za četiri eura. Naljepnice na proizvodima koje se po zakonu moraju staviti na boce u prodaji u Italiji često obmanjuju ili su nečitke, upozorava se u izvješću.

24.12.2011. 17:39:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh