« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
LOŠA EMANCIPACIJA

Tajvanci sve više postaju žrtve zlostavljanja svojih supruga

Jedan od razloga je što neke žene zarađuju više od muškaraca pa ih smatraju manje vrijednima, navodi tajvansko ministarstvo unutarnjih poslova

(Shutterstock)
Više o

obiteljsko nasilje

,

Tajvan

,

žene tuku muževe

Više od 4.000 Tajvanaca prošle je godine zatražilo pomoć zbog toga što su ih zlostavljale njihove supruge, izvijestila je tajvanska novinska agencija CNA.

Tijekom 2009. ukupno je 4.428 muškaraca nazvalo telefonsku liniju ministarstva unutarnjih poslova za prijavu obiteljskog nasilja i zatražilo pomoć jer su ih zlostavljale supruge, izvijestila je agencija, dodajući da je 2002. godine, kada je uveden taj telefon, bilo četiri puta manje prijava.

"Ti su muškarci pretrpjeli verbalno ili fizičko zlostavljanje od svojih supruga. Jedan je od razloga što neke žene zarađuju više od muškaraca tako da igraju dominantnu ulogu u domu i počinju vrijeđati i tući svoje muževe", prenijela je agencija izjavu Chang Hisu-yuana, dužnosnice ministarstva nadležne za zlostavljanje u obitelji.

"Zahvaljujući kampanji podizanja javne svijesti o rodnoj jednakosti sve više muškaraca je spremno prijaviti zlostavljanja od strane svojih supruga", rekla je agenciji. (hina/metro-portal)

20.02.2010. 19:34:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh