« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
RADNO A NE OSOBNO

Tadić u Vukovaru nije govorio u svoje ime nego u ime Srbije

Tadićev posjet Hrvatskoj "nije bio osobni, nego radni" priopćio je Ured srbijanskog predsjednika

Boris Tadić
Boris Tadić (Damir Glibusic / CROPIX)
Više o

Boris Tadić

,

Vukovar

,

Hrvatska Srbija

Ured srbijanskog predsjednika priopćio je u subotu da je Boris Tadić tijekom posjeta Hrvatskoj u četvrtak iznosio stajališta države Srbije, a ne svoja osobna stajališta, reagirajući time na tvrdnje nekih hrvatskih stranaka i medija, prenosi Tanjug.

Iz ureda srbijanskog predsjednika naglašavaju da Tadićev posjet "nije bio osobni, nego radni" te da je sve što je predsjednik Srbije rekao u Vukovaru, na Ovčari te u Paulin Dvoru službeno stajalište države Srbije.

Tanjug je u Tadićevu uredu zatražio komentar tvrdnje "dijela hrvatske javnosti" i "Hrvatske stranke prava" da je Tadić u Hrvatskoj boravio neslužbeno i da su njegove poruke i isprike zapravo njegov osoban stav.

Tadić je suprotno, kako podsjeća Tanjug, naglasio još tijekom samog posjeta u četvrtak, poručivši kako osobne geste u procesu pomirenja nisu dovoljne. Agencija dodaje kako dio, uglavnom neslužbene, hrvatske javnosti, za razliku od službenog Zagreba, nastoji minimizirati važnost Tadićeva posjeta Ovčari te relativizirati njegovu ispriku tumačenjima da je riječ o Tadićevom osobnom stajalištu.(hina/metro-portal)

06.11.2010. 17:00:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh