« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
GRADE JEDINSTVO

Tadić podržao Dodikovu izbornu kampanju

Srbijanski predsjednik otvoreno se uključio u izbornu kampanju u Bosni i Hercegovini pruživši potporu Stranci nezavisnih socijaldemokrata koju vodi Milorad Dodik

Boris Tadić
Boris Tadić (Getty Images)
Više o

Milorad Dodik

,

Boris Tadić

,

BiH

,

predizborna kampanja

Tadić, koji je i predsjednik Demokratske stranke u Srbiji (DS), u srijedu navečer se pojavio na predizbornom skupu SNSD-a u Doboju, objavljeno je na internetskoj stranici te stranke. 

"Došao sam podržati svoje prijatelje Mileta (Milorada Dodika), Nebojšu (Radmanovića), Špiru (Nikolu Špirića) i sve ostale kandidate SNSD-a kao i cijeli SNSD. Mi gradimo mostove, škole, mi gradimo jedinstvo i radimo na tome da građani Republike Srpske budu ravnopravni građani Srbije", izjavio je Tadić, kako je citiran na SNSD-ovoj internetskoj stranici.

Dodik je u svom istupu uzvratio rječima kako on i njegovi glasači "vole Srbiju i nastavit će navijati za nju". "Srbija je pokazala političku i socijalnu odgovornost prema Republici Srpskoj kupujući Telekom RS, a RS je Srbiji poklonila i poklanja ljubav", kazao je Dodik.

Na pojavljivanje predsjednika Srbije na predizbornom skupu u BiH reagirala je Stranka demokratske akcije (SDA). "Dolaskom na miting (u Doboju) Tadić daje potporu Miloradu Dodiku, istom onom koji tvrdi da u Srebrenici nije počinjen genocid i koji stalno potencira odcjepljenje RS", stoji u reakciji SDA. (hina/metro-portal)

30.09.2010. 12:51:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh