« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
SAVJETI

Svježi sir pomaže u mršavljenju

Koju to namirnicu treba konzumirati pola sata prije spavanja da bi mršavili? Naravno, riječ je o svježem kravljem siru!

Ravno s placa!
Ravno s placa! (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

svježi sir

Mršavljenje je proces koje može biti svakakav, ali nikako lak, a na njega utječe veliki broj naših navika. No, dobra vijest je da čak i najsitnija promjena može pomoći u bržem skidanju masnih naslaga...

Između ostalog, britanski istraživači dokazali su da konzumiranje jedne namirnice pred spavanje može potaknuti brži rad metabolizma.

Naime, u nedavno provedenom istraživanju, koje je objavljeno u magazinu British Journal of Nutrition, znanstvenici su potvrdili da je moguće skidati kilograme u snu, naravno uz korigiranu ishranu.

Oni su otkrili i koju to namirnicu treba konzumirati pola sata prije spavanja da bi to omogućili, a riječ je o svježem kravljem siru!

Utvrdili su da je čak i samo 30 grama svježeg sira dovoljno da pozitivno djeluje na regeneraciju mišića i ubrzavanje metabolizma, a sve zahvaljujući kazeinu (mliječne bjelančevine koje se nalazi u mliječnim proizvodima i siru).

Kazein se duže probavlja i više sati osigurava mišiće vrijednim bjelančevinama, pa tijelo ne mora za dobivanje energije posezati za vlastitim bjelančevinama, nego će se poslužiti ugljikohidratima i masnoćama.

07.10.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh