« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Svjetsko prvenstvo u jedrenju za juniore

Hrvatskoj 7 medalja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Brešan/Epeha)
Više o

jedrenje

,

klasa Laser

,

Matea Senkić

,

Antea Kordić

,

Lovre Perhat

,

Toma Višić

,

Kasia Kurtin

,

Ante Botica

U konkurenciji gotovo 400 natjecatelja iz 43 zemlje svijeta s gotovo svih kontinenata Hrvatska je osvojila polovicu medalja na Svjetskom i Europskom prvenstvu klase Laser 4.7 za juniore u Trogiru.

U konkurenciji 116 kormilarki Matea Senkić (Uskok, Zadar) osvojila je srebrno svjetsko odličje, te ujedno naslov europske prvakinje, s obzirom da se poredak EP-a izvlači iz ukupnog poretka. Svjetska bronca i europsko srebro pripali su Antei Kordić (Split). Od dvije hrvatske kormilarke bolja je jedino bila Singapurka Yin Elizabeth.

Među 279 kormilara svjetskom broncom se okitio Lovre Perhat (Mornar, Split), ujedno drugi među Europljanima. Treći Europljanin ove godine u Laseru 4.7 je Toma Višić (Mornar, Split), kojem je pripalo četvrto mjesto ukupnog poretka. Svjetski i europski prvak je Izraelac Jacob Shahar.

U obje konkurencije imamo po još jednog predstavnika u prvih deset. Među juniorima deveto mjesto zauzeo je Ante Botica (Trogir), dok je Kasia Kurtin (Uskok, Zadar) šesta juniorka svijeta. (HINA)

29.08.2008. 20:46:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh