« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Karlović na US Openu zabio 42 asa

Ivanović ispala od diplomirane matematičarke

Opasan servis!
Opasan servis! (AFP)
Više o

Marin Čilić

,

Ana Ivanović

,

Ivo Karlović

,

US Open

,

Julie Coin

Hrvatski tenisač Ivo Karlović uvjerljivo je izborio treće kolo US Opena, pobijedivši Francuza Florenta Serru sa 7-6 (5), 6-4, 6-2.

Serra je imao samo jednu priliku za break i nije ju iskoristio, dok je Karlović zabio čak 42 asa, a na prvi servis osvojio je 90 posto poena. U sljedećem kolu igra protiv Amerikanca Sama Querreyja, s kojim se dosad tri puta susreo. Prošle godine Querrey ga je dobio u Indianapolisu i Memphisu, a Karlović je bio bolji ove godine na travi Nottinghama.

Karlović ima priliku da prvi puta na US Openu prođe dalje od trećeg kola, a ukoliko izbaci Querreyja vjerojatno će ići na prvog igrača svijeta Rafaela Nadala.

Najveće iznenađenje priredila je 25-godišnja francuska kvalifikantica Julie Coin (188. na WTA listi), koja je u drugom kolu izbacila prvu igračicu svijeta Srpkinju Anu Ivanović sa 6-3, 4-6, 6-3. To je prvi puta u zadnjih 40 godina da je prva nositeljica ispala u drugom kolu US Opena

"Prije US Opena sam razmišljala o tome da se ostavim tenisa i posvetim matematici, koju sam diplomirala u SAD-u. Teško mi je reći kako sam uspjela apobijediti prvu igračicu svijeta. Nakon ovoga bit će teško zaspati i najbolje je da uživam u ovom trenutku", izjavila je Julie Coin, koja u sljedećem kolu ide na svoju sunarodnjakinju i bivšu prvu tenisačicu svijeta Amelie Mauresmo.

Ana Ivanović je priznala da ju je malo poznata Francuskinja iznenadila svojom igrom.

"Uoči meča bila sam malo nervozna, jer ju nikad prije nisam gledala kako igra. Nisam znala što me očekuje i potpuno me je iznenadila. Odlično je servirala, a njezine lopte sa osnovne linije bile su vrlo jake i brze. S druge strane, ja sam napravila previše neprisiljenih grešaka, a servis me nije išao. Ovo je vrlo frustrirajuće, jer znam da mogu igrati puno bolje", rekla je Ana Ivanović.

U petak na US Openu Marin Čilić će u drugom kolu igrati protiv 25-godišnjeg Amerikanca Robbyja Gineprija (61. na ATP listi) s kojim se dosad još nikad nije susreo.

Ginepri je najbolji rezultat na US Openu ostvario 2005., kada je igrao u polufinalu. Početkom ove godine na tri je turnira bio u polufinalu (Las Vegas, San Jose i Delray Beach), a u svibnju je svladao Marija Ančića na turniru u austrijskom Poertschachu. No, nakon Wimbledona pobjede su postale rijetkost. (HINA)

29.08.2008. 14:05:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh