« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Blanka Vlašić pobjednica Zuricha

2.01 metar - dovoljno za pobjedu na petom mitingu Zlatne lige i ostanak u konkurenciji za jackpot od milijun dolara.

Pobjednički skok u Zurichu
Pobjednički skok u Zurichu (Reuters)
Više o

Blanka Vlašić

,

Zlatna liga

,

Weltklasse im Zurich

,

Chaunte Howard

,

Ana Čičerova

Najbolja hrvatska sportašica, svjetska prvakinja i olimpijska doprvakinja u skoku uvis Blanka Vlašić pobjednica je najvećeg svjetskog atletskog mitinga, "Weltklasse im Zurich".

Vlašić je za pobjedu preskočila 2.01 metar, druga Ruskinja Ana Čičerova i treća Amerikanka Chaunte Howard preskočile su 1.98m.

Olimpijska pobjednica iz Pekinga, Belgijanka Tia Hellebaut, koja je prije šest dana preskočila 2.05m, u Zurichu je natjecanje završila na osmom mjestu sa samo 1.90m. Hellebaut je i tu visinu preskočila tek iz trećeg pokušaja, dok je letvicu na 1.95m tri puta rušila.

Ovom pobjedom Vlašić je ostala u igri za podjelu "jack pota" od milijun dolara koji se dijeli pobjednicima svih šest mitinga "Zlatne lige".

Zurich je bila peta postaja, a uoči posljednjeg mitinga koji će se održati za tjedan dana u Bruxellesu osim Vlašić u igri za "jack pot" je i sjajna kenijska trkačica Pamela Jelimo koja je u Zurichu slavila s trećim rezultatom svih vremena od 1:54.01 minuta što je za samo 73 stotinke slabije od 25 godina starog svjetskog rekorda Čehinje Jarmile Kratochvilove. (HINA)

29.08.2008. 21:30:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh