« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BRZA FAZA JE PROŠLA

Svjetski program za hranu povećava pomoć Haitiju

Od razornog potresa koji je 12. siječnja pogodio glavni grad Haitija, WFP je uspio uputiti pomoć u hrani do 600.000 ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Haiti

,

potres

,

Svjetski program za hranu

Svjetski program za hranu (WFP) je objavio u subotu da intenzivira svoju pomoć u hrani stanovnicima glavnog grada Haitija, razorenog u potresu, pomoću 16 fiksnih točka distribucije na kojima će pomoć moći preuzimati isključivo žene.

"Do sada je trajala takozvana brza faza, ali novi sustav raspodjele će nam omogućiti brži pristup do više ljudi", rekao je glasnogovornik UN-ove agencije Marcus Prior na konferenciji za novinare.

Od nedjelje će se dijeliti kuponi uz koje će ostvarivati pravo na vreće 25 kg riže, za 2 milijuna ljudi, tijekom sljedeća dva tjedna, ili tri puta više nego do sada, precizirao je Prior.

Od razornog potresa koji je 12. siječnja pogodio glavni grad Haitija, WFP je uspio uputiti pomoć u hrani do 600.000 ljudi. Dugi redovi oko mjesta raspodjele hrane izazivali su veliku frustraciju Haićana. Prior smatra da će tih 16 mjesta raspodjele predstavljati dugoročnu osovinu sustava raspodjele tijekom sljedećih tjedana i mjeseci. (hina/metro-portal)

30.01.2010. 22:35:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh