« Sport
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Svjetski mediji pišu o primitivnim Hrvatima

Svjetski mediji zadnjih dana prenose 'prekrasnu Hrvatsku'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić, CROPIX)
Više o

Dinamo

,

navijački neredi

,

Dinamo Udinese

,

divljanje navijača

Show navijača Dinama na stadionu Friuli u Udinama za vrijeme ogleda Kupa Uefa između Udinesea i hrvatskog prvaka dobio je dostojan tretman u svjetskim medijima.

Vodeće svjetske agencije njemački DPA, britanski Reuters, francuski AFP i talijanska ANSA izvijestile su o divljanju zagrebačkih huligana koji su bacanjem brojnih pirotehničkih sredstava izazvali desetominutni prekid utakmice. O događajima iz Udina pisali su i austrijska APA, slovenska STA, te niz listova.

Tako International Herald Tribune navodi kako hrvatske navijače nisu uspjeli primiriti niti igrači njihova kluba Tomo Šokota i Igor Bišćan dodajući kako je 12 navijača završilo u pritvoru i prije utakmice jer su demilirali jednu benzinsku postaju. O prekidu utakmice na svojim internetskim stranica izvjestio je i CNN,

Naravno, najviše prostora navijačima "modrih" posvetili su talijanski mediji. Tako Gazzetta dello sport navodi kako su gostujući navijači skoro izazvali prekid utakmice, a jedan je pijani navijač pao s tribine i završio u bolnici. Corriere della Serra također spominje navijačko divljanje. (hina/metro-portal)

04.12.2008. 12:21:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh