« Film
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
NAJAVE

Svjetski hit-film “Djeca-vukovi” spreman za Hrvatsku

Film koji je 2013. osvojio publiku i kritiku na festivalima diljem svijeta od 14. studenog u hrvatskim kinima

Djeca - vukovi stižu u hrvatska digitalna kina
Djeca - vukovi stižu u hrvatska digitalna kina (Radar)
Više o

animirani film

,

Djeca-vukovi

,

u kinima

Za razliku od brojnih današnjih "pogledaj - zaboravi" filmova, Djeca-vukovi uz zajamčenu zabavu, ujedno potiče na razmišljanje te pomaže u kreiranju zdravog vrijednosnog suda kod djece i mladih.

Nakon što je poharao festivale diljem svijeta jedan od najboljih animiranih filmova u svijetu u 2013. godini konačno dolazi i u hrvatska kina. Od 14. studenog domaći ljubitelji sedme umjetnosti imat će priliku na velikom platnu gledati dugometražni japanski animirani film "Djeca-vukovi" u režiji velikog Mamorua Hosode. Film donosi tvrtka Radar d.o.o., specijalizirana za multimedijalne djelatnosti.

- Završenom digitalizacijom 28 hrvatskih kina gledatelji iz svih krajeva Hrvatske, osim u multipleksima, imaju priliku uživati u aktualnim filmskim ostvarenjima uz odličnu kvalitetu slike i zvuka i u "malim" kinima. Naša želja je svima ponuditi kvalitetan naslov nezavisne svjetske produkcije - poručuju iz Radara.

Struka i publika jednoglasni - najkvalitetniji aktualni animirani film

Film "Djeca-vukovi" još je jedno od ostvarenja slavne japanske animacije o čijoj popularnosti ne treba trošiti previše riječi. Film je do sada osvojio nekoliko nagrada publike i struke na eminentnim festivalima diljem svijeta, uključujući i one dječje. New York, Montreal, Amsterdam samo su neki od gradova u kojima je film oduševio gledatelje. Često u domaćoj javnosti uziman kao referenca, čak i portal IMDb film ocjenjuje sa 7,8!

Film za djecu i mlade no u njemu uživaju sve generacije

Iako je ciljana publika ona mlađa (film je namijenjen djeci od devet godina naviše) u njemu zbog tematike podjednako uživaju i oni stariji. Sama priča prikazana je na lako shvatljiv način te film do samog kraja gledatelja ostavlja usredotočenog na radnju. Za razliku od brojnih današnjih "pogledaj - zaboravi" filmova "Djeca-vukovi" uz zajamčenu zabavu ujedno potiče na razmišljanje te pomaže u kreiranju zdravog vrijednosnog suda kod djece i mladih.

- Parovi oko mene počeli su dobivati djecu, pa su me se posebno dojmili roditelji kao takvi, a napose majke. Djelovale su na mene očaravajuće tako da sam se počeo pitati mogu li napraviti film s temom podizanja djece - kazao je redatelj Mamoru Hosoda, napominjući da je film "o djeci koja tragaju za smislom života" te majci koja ih u tome podržava i vodi.

Najkraće o filmu

"Djeca-vukovi" dugometražni je animirani film koji gledatelje svih generacija ostavlja bez daha. U režiji Mamorua Hosode, ovo veliko kinematografsko ostvarenje prati Hanu, djevojku koja s dvoje djece povučeno živi u mirnom dijelu grada. Njihovo odrastanje je sretno i veselo, no skrivaju veliku tajnu - otac im je Čovjek-vuk. Nakon njegovog iznenadnog nestanka, Hana se povlači na napuštenu farmu pored velike šume, gdje stvara novi dom.

Film je osvojio japanski ekvivalent Oscaru - Japan Academy Prize za Najbolji animirani film 2013. godine.

"Djeca-vukovi" je dirljiva animirana priča o odrastanju i životnim izazovima koji se pojavljuju putem.

Sve dodatne informacije o filmu mogu se pronaći na službenoj stranici na Facebooku: http://facebook.com/djecavukovi.

23.10.2013. 18:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh