« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Svjetski financijski summit 15. studenoga u Bijeloj kući

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

G7

,

financijska kriza

,

summit G20

,

financijske institucije

Američki predsjednik George W. Bush će 15. studenoga u Washingtonu biti domaćin summita posvećenog svjetskoj financijskoj krizi na kojem će sudjelovati čelnici zemalja skupine G-20, koju čine najveća svjetska gospodarstva, najavila je u srijedu glasnogovornica Bijele kuće.

"Summit će se održati 15. studenoga u Bijeloj kući, a na njemu će sudjelovati čelnici 20 zemalja. Raspravljat će se o globalnoj financijskoj krizi, njezinim uzrocima i kako izbjeći njezino ponavljanje", rekla je glasnogovornica Dana Perino na brifingu za novinare.

"Očekuje se također, da će se raspravljati o posljedicama krize na nova gospodarstva i zemlje u razvoju, reformama financijskog sustava, slobodnoj trgovini i drugim pitanjima", kazala je Perino.

Večer uoči summita, predsjednik Bush i supruga Laura bit će domaćini svečane večere u Bijeloj kući za njegove sudionike, dodala je glasnogovornica.

Riječ je o prvom u seriji summita koji će okupiti čelnike najrazvijenijih zemalja i novih gospodarstava iz skupine G-20, koje su na razini ministara financija počele proces razmatranja odgovora na sadašnje globalne financijske i gospodarske izazove.

Skupina G-20 uključuje Skupinu sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G-7), Europsku uniju, te Kinu, Rusiju, Indiju, Brazil, Južnu Koreju i druga najveća gospodarstva. (hina/metro-portal)

22.10.2008. 22:00:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh