« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
PRIPAZITE

Svjetski dan prava potrošača - znate li svoja prava?

Uspostavom jedinstvenog potrošačkog broja 072/414-414 građanima RH je omogućeno svakodnevno (od 10 do 16 sati) dobivanje besplatnih savjeta u jednom od 4 regionalna savjetovališta

Danas je Svjetski dan prava potrošača
Danas je Svjetski dan prava potrošača (Arhiva)
Više o

Svjetski dan prava potrošača

Svjetski dan prava potrošača, koji je prvi put obilježen 15. ožujka 1983. godine, svake godine aktualizira raspravu o pitanjima i problemima vezanim uz područje zaštite potrošača, a to je ujedno i prigoda za promicanje temeljnih prava svih potrošača, ističu iz Ministarstva gospodarstva u povodu toga dana.

Uspostavom jedinstvenog potrošačkog broja 072/414-414 građanima RH je omogućeno svakodnevno (od 10 do 16 sati) dobivanje besplatnih savjeta u jednom od 4 regionalna savjetovališta.

Iako Hrvatska od 2003. ima Zakon o zaštiti potrošača, koji smo već nekoliko puta mijenjali, njihova se prava i dalje krše. I to najviše u području javnih, financijskih i telekomunikacijskih usluga.

Kako bi potrošače zainteresirali na kupnju - industrija oglašavanja, iako uglavnom neizravno, usmjerena je na ciljane skupine, među kojima su i djeca. Prema direktivi Europske unije, najstrože je zabranjeno putem bilo kojeg medija obraćati se djeci s ciljem da nagovaraju svoje roditelje da im kupe određeni proizvod.

15.03.2015. 19:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    djurddjicam
    16.03.2015. 16:08
    Ćemu služi u tekstu navedeni broj telefona kada se na njega jedino javlja automatska sekretarica: trenutno su svi djelatnici zauzeti ...?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh