« Ekosfera
objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana
DOĐITE

Svjetski dan biološke raznolikosti u zagrebačkom ZOOu

Sve projekte zaštite i istraživanja ugroženih vrsta životinja ZOO vodi pod nazivom Zoo Zagreb CaRE i sloganom "Brinimo se o prirodi zajedno"

Dođite u Zoološki danas!
Dođite u Zoološki danas! (Arhiva)
Više o

Zoološki vrt

,

Svjetski dan biološke raznolikosti

Svjetski dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, te Svjetski dan pčela obilježit će se u nedjelju u zagrebačkom Zoološkom vrtu, kako bi se posjetiteljima približila važnost očuvanja bogatstva biljnog i životinjskog svijeta. 

U edukativnom kutku "Ugrožene životinje" posjetitelji će moći doznati zašto je koja vrsta ugrožena, kako se ugroženost može smanjiti te što po tom pitanju radi Zoološki vrt.

Sve projekte zaštite i istraživanja ugroženih vrsta životinja ZOO vodi pod nazivom Zoo Zagreb CaRE i sloganom "Brinimo se o prirodi zajedno", a upravo su izdali posebnu seriju razglednica s fotografijama ugroženih životinja iz svojih projekata zaštite i istraživanja - bijele rode, čovječje ribice i dinarskog voluhara.

Kako bi se spriječilo stradavanje ptica tzv. kolizijom, građani će učiti na koji način obilježiti staklene površine. U ZOO-u kažu da će ih podsjetiti i na Zelenu mrežu, očuvanje lokalne biološke raznolikosti u zelenim dijelovima grada.

Hrvatska udruga pčelara Pčelinjak djecu poziva u Pčelinji kutak. Tamo će biti riječi o važnosti pčela u ekološkom sustavu, njihovu držanju i pčelinjim proizvodima, navodi u priopćenju zagrebački ZOO.

19.05.2019. 14:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh