« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
david vs. golijat

Svijet piše o nogometnom čudu iz Unešića

"Seoski klub koji nagrađuje strijelce janjcima ipak izgubio od moćnog Dinama"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić, CROPIX)
Više o

Dinamo

,

Zagora iz Unešića

,

nogometni klub

Nogometno čudo iz Unešića, osim brojnih hrvatskih, privukao je i pažnju svjetskih medija. Njemačka novinska agencija DPA ističe u naslovu kako je "seoski klub koji nagrađuje strijelce janjcima ipak izgubio od moćnog Dinama".

DPA navodi kako je trećeligaš Zagora iz Unešića, koji ima 900 stanovnika, postao poznat u Hrvatskoj nakon što je odlučio strijelce nagrađivati živim janjcima.

"Dosad je podijeljeno 17 janjaca, s tim da dvojica najboljih strijelaca imaju po šest komada. No, njihova je sudbina neizvjesna budući da se u srijedu okupilo brojno raspoloženo društvo", piše DPA.

Njemačka agencija navodi kako je čitava Dalmatinska Zagora polagala velike nade u svoje ljubimce, da je skraćeno radno vrijeme škole, te da je u njoj smješten press-centar. Također, montirane su dodatne tribine, pa je kapacitet sa 800 gledatelja povećan na pet tisuća. No, višestruki prvak Hrvatske zagrebački Dinamo ipak je uspio pobijediti u prvoj četvrtfinanoj utakmici kupa, piše DPA.

O unešičkoj Zagori pisala je i slovenska novinska agencija STA.

Treba reći da su ponosni domaćini unatoč porazu imali razloga za veselje, budući da su poveli u devetoj minuti, a strijelac je bio Ivica Šupe. U nastavku utakmice Zagora je fizički pala, a Dinamo je zaigrao daleko odlučnije i u razmaku od svega šest minuta je preokrenuo rezultat. Prvo je Šokota izjednačio u 54. minuti, a potom je Mikić u 60. minuti donio pobjedu Dinamu. (hina/metro-portal)

13.11.2008. 11:30:55
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    metrovsky
    13.11.2008. 12:17
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh