« Život
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
GLOBALNO SELO

Svijet kroz Twitter i Flickr

Entuzijast Eric Fischer napravio je karte najvećih svjetskih gradova koristeći se samo podacima o aktivnosti korisnika na Twitteru i Flickru. Pogledajte fotografije!

Spektakularne fotografije svjetskih metropola
Spektakularne fotografije svjetskih metropola (Eric Fischer/Flickr)
Više o

Twitter

,

Flickr

Na prvi pogled, ove spektakularne fotografije djeluju kao dobar prikaz zagađenja noćnim svjetlom velikih svjetskih megapolisa.

Iako je teško za povjerovati, ove nisu karte slikane iz svemira. One samo prikazuju na koji način stanovnici velikih gradova koriste društvene mreže.

Karte, koje je kreirao fotograf Eric Fischer, kombiniraju podatke sa stranice za razmjenu fotografija Flickr i miko-blogerskog servisa Twittera, kojeg obožavaju poznate osobe.

Crvene točke na kartama predstavljaju fotografije sa Flickra, a plave predstavljaju tweetove. Bijele točke su lokacije s kojih je postan i tweet i fotografija.

Na karti svijeta jasno se vidi kako su SAD i Europa najaktivniji u ovim aktivnostima, a znatnije aktivnosti u svijetu ima još samo u Japanu, Indoneziji, Australiji i Brazilu.

Odgovarajući na komentare na svom Flickr feedu, Eric Fischer otkrio je kako prosječno treba oko 45 minuta da napravi jednu ovakvu sliku koristeći kompjuterski program. Rekao je da program skenira sve fotografije i tweetove kronološkim redosljedom, pojačavajući jačinu svijetla neke točke kako sa te lokacije kroz vrijeme dolazi sve više aktivnosti.

Pogledajte i sami ove zanimljive fotografije u našoj galeriji ili na Ericovom photostreamu OVDJE.

15.07.2011. 10:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh