« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ŠVICARCI

Švicarska vlada donosi dodatne mjere za obuzdavanje rasta franka

Snaga švicarskog franka, koji je u ponedjeljak ponovno dostigao rekordne razine prema euru i dolaru, hendikep je prije svega za švicarski izvoz i turizam

Fotografija vijesti
Više o

Švicarska

,

švicarski frank

,

krediti u švicarcima

Potaknuta novim rastom franka, švicarska je vlada jučer održala izvanrednu sjednicu posvećenu traženju mjera za obuzdavanje rasta, a najavila je i skoro donošenje nekih od dodatnih mjera, piše Hina.

U kratkom priopćenju objavljenom nakon sjednice, vlada kaže da će se "posebno angažirati na suzbijanju zarade na tečaju" te da će uskoro "poduzeti mjere u tom smislu".

Vlada je pojasnila da je "razgovarala o dodatnim mjerama koje bi se mogle poduzeti" te da je "analizirala stanje nakon što je poslušala Philippa Hildebranda, predsjednika švicarske središnje banke".

U priopćenju se ne navode dodatne pojedinosti.

Vlada bi ponovno trebala razgovarati o pitanju rasta franka na sjednici 17. kolovoza, rekao je ministar gopodarstva Johann Schneider-Ammann.

Snaga švicarskog franka koji je u ponedjeljak ponovno dostigao rekordne razine prema euru i dolaru, hendikep je prije svega za švicarski izvoz i turizam. Osim toga, jaki švicarski franak navodi građane te zemlje da u susjednim zemljama obavljaju svoje tjedne kupovine.

09.08.2011. 09:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh