« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
KUPOVINA BANKARSKIH TAJNI

Švicarska traga za trojicom Nijemaca zbog industrijske špijunaže

Švicarska je izdala tjeralicu za trojicom njemačkih državnih službenika koji su kupovali podatke o bankovnim računima njemačkih utajivača poreza

Fotografija vijesti
Više o

Njemačka

,

banke

,

Švicarska

,

utaja poreza

,

industrijska špijunaža

Švicarska je izdala uhidbene naloge za trojicu njemačkih državnih službenika optuženih za industrijsku špijunažu tako što su kupovali podatke o bankovnim računima njemačkih utajivača poreza, objavilo je u nedjelju ministarstvo financija njemačke savezne države Sjeverna Rajna-Vestfalija, javlja Hina.

U posljednjem poglavlju spora oko utaje poreza koji je narušio odnose između dvaju susjeda, glasnogovornik ministarstva potvrdio je vijest o uhidbenim nalozima koji su se pojavili u nedjeljnom izdanju Bilda i Sonntaga.

Trojica Nijemaca, istražitelja porezne uprave, mogla bi biti uhićena ako uđu u Švicarsku, pišu novine.

Vijest o nalozima za uhićenje pojavila se dok dvije zemlje preko vikenda pokušavaju postići sporazum o oporezivanju tajnih računa u poreznim oazama, za koji oporbeni njemački socijaldemokrati kažu da je pun "rupa".

Kruta švicarska pravila o bankarskoj tajni pomogla su da izgradi offshore financijski sektor inozemaca vrijedan dva bilijuna dolara, a sporazum s Njemačkom zaštitit će tu bankarsku tradiciju u zamjenu za kažnjavanje utajenog poreza s računa njemačkih klijenata.

01.04.2012. 13:54:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh