« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Svi u Samobor na završnu svečanost fašnika!

Brzim ali i učinkovitim suđenjem Princu Fašniku uz puno dima i veliki vatromet danas završava 184. samoborski fašnik

Više o

Samoborski fašnik

,

Princ Fašnik

Samoborski Fašnik završava tradicionalnim suđenjem Princu Fašniku. Njemu će prijeki fašnički sud suditi za svo zlo i grijehe koji su se zbili za vriijeme kratke fašničke vlade. Uz veličanstven vatromet u dim i povijest pjesmom će ga ispratiti nesretna Princeza Sraka i Jole, koji će nastupiti na Trgu fašničkih velikana, a potom produžiti svirku u fašničkom šatoru. Zabava do jutra osigurana je i u New Orleans šatoru i u šatoru Halternative gdje svira Kawasaki3P.

Tko je kriv naše probleme, mešetarenje urbanističkim planovima i izgradnju garaža, uništavanje fašničkih brodogradilišta, električnih postrojenja, cesta, juha, plinovoda, zlatnih WC-a i tunela doznat će se na velikom Fašničkom suđenju, u utorak, 16. veljače, od 18:30 na Trgu fašničkih velikana u Samoboru. 

Nakon što nova vlada Princeze Srake neće uspjeti izvadit svo vruće kestenje iz svih naših vatri tj. požara, i iz svih peta trnje, fašnička vlada pokušala je provesti svoje posljednje očajničke poteze. No, kako ni Zakon o smijehu nije uspio ublažiti sve posljedice dugogodišnje recesije smijeha, morao se za to naći krivac! Kako će se princeza Sraka izvući na svoje neiskustvo u vođenju fašničke republike i ženski šarm, dežurni će krivac dakako biti pronađen u liku njezinog pomoćnika Princa Fašnika.

Kratkim i nepravednim, ali zato magično učinkovitim postupkom pretvaranja u dim, posljednje je rješenje za sve naše probleme! Provest će ga okrutni i brzi fašnički Sud. Dosadašnje geslo fašničke vlade „Smijanje je mjerilo slobode", zamijenit će „Dim je mjerilo za rješavanje problema!" Naime, kad ne možeš riješiti problem - rješenje je - zapaliti ga! 

Princ Fašnik  tako će po 184. put biti otpuhnut u dim, a njegovo spaljivanje uz veliki fašnički vatromet svi naši dragi piromani, samo ovaj put nekažnjeno, mogu doći gledati u utorak navečer! Nakon ove vatroveselice, duše će nam pjesmom tješiti popularni Jole. Posjetitelje očekuju i objava nagrada za najbolje pojedinačne i grupne maske, te najbolje maskirane mjesne odbore.

Nakon suđenja Princu Fašniku večernji zabavni program nastavllja se u tri šatora uz glazbu za sve generacije sve do jutra. U velikom fašničkom šatoru nastupa Jole, u šatoru Halternative Kawasaki3P, a zabava do jutra osigurana je i u New Orleans šatoru.

Dodatne informacije i program zbivanja možete pronaći na www.samoborski-fasnik.com  

16.02.2010. 07:04:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh