« Seks
objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana
SAVJETI

Svi pričaju o jutarnjem seksu, a večernji je možda i bolji!

O da ;)
O da ;) (Arhiva)
Više o

seks

,

večernji seks

Večernji seks, ili seksualna aktivnost koja se događa u kasnijim večernjim satima, često je tema rasprava među parovima i stručnjacima. Dok neki preferiraju jutarnji seks, drugi se opuštaju uz večernji ritam. No, jeste li znali da večernji seks donosi brojne prednosti za vaše zdravlje i odnos s partnerom? Evo nekoliko razloga zašto bi trebali razmisliti o uključivanju večernjeg seksa u svoju rutinu.

  1. Opustite se i smanjite stres: Večernji seks može biti izvrstan način za opuštanje nakon dugog i napornog dana. Aktivnost oslobađa endorfine i dopamin, koji djeluju kao prirodni analgetici i podižu raspoloženje. Tijekom seksualnog čina, tijelo također otpušta oksitocin, poznat kao "hormon ljubavi", koji pomaže smanjiti razinu stresa i potiče osjećaj bliskosti s partnerom.

  2. Bolji san: Seksualna aktivnost prije spavanja može poboljšati kvalitetu sna. Orgazam oslobađa hormon prolaktin koji potiče osjećaj pospanosti, što može olakšati usnivanje i produbiti san. Osim toga, nakon orgazma, tijelo se opušta, što dodatno pridonosi mirnom noćnom odmoru.

  3. Jača emocionalnu povezanost: Intimnost koja se razvija tijekom večernjeg seksa može ojačati emocionalnu povezanost između partnera. Provođenje vremena zajedno u ovakvim trenucima intimnosti pomaže u izgradnji povjerenja, razumijevanja i dubljeg osjećaja bliskosti.

  4. Poboljšava seksualni život: Večernji seks može dodati raznolikost i uzbuđenje u vaš seksualni život. Promjena rutine može probuditi novu strast i pojačati želju za seksom. Osim toga, večernji seks omogućuje veću slobodu i opuštenost, jer nema žurbe kao u jutarnjim satima kada se često žurimo na posao ili druge obveze.

  5. Promicanje zdravlja srca: Istraživanja su pokazala da redovita seksualna aktivnost može imati pozitivan utjecaj na zdravlje srca. Seksualna aktivnost poboljšava cirkulaciju krvi, smanjuje krvni tlak i pomaže u održavanju zdravog kardiovaskularnog sustava. Večernji seks može biti izvrsna tjelesna aktivnost koja pridonosi očuvanju zdravlja srca.

U konačnici, važno je napomenuti da je ključno osigurati da seksualna aktivnost bude u skladu s vašim željama i potrebama. Komunikacija s partnerom o preferencijama i granicama ključna je za zdrav i zadovoljavajući seksualni odnos. Bez obzira preferirate li jutarnji ili večernji seks, važno je uživati u intimnosti s voljenom osobom i brinuti o svom zdravlju i blagostanju.

24.02.2024. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh