« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NOVI ŠEF

Sven-Goran Eriksson predvodi Obalu Bjelokosti

Erikssonu će ovo biti treća reprezentacija koju će voditi; šest godina sjedio je na klupi Engleske, a zatim godinu na klupi Meksika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Sven Goran Eriksson

,

Obala Bjelokosti

,

SP Južnoafrička Republika

,

vahid halihodžić

Švedski nogometni stručnjak Sven-Goran Eriksson (62) imenovan je za izbornika reprezentacije Obale Bjelokosti, te će ju voditi na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja održati u Južnoafričkoj Republici.

Erikssonu će ovo biti treća reprezentacija koju će voditi kao izbornik, od 2000. do 2006. sjedio je na klupi Engleske, dok je u razdoblju od lipnja 2008. do travnja 2009. imao neuspješnu epizodu u Meksiku. Na klupi Obale Bjelokosti Eriksson će naslijediti bosanskohercegovačkog trenera Vahida Halilhodžić koji je dobio otkaz prošloga mjeseca.

"Izvršni odbor je analizirao profile nekoliko kandidata prije no što se odlučio za Sven-Gorana Erikssona. Njegov zadatak će biti voditi našu momčad na Svjetskom prvenstvu, te se pobrinuti da se časno bori u društvu 32 najbolje reprezentacije svijeta", stoji u priopćenju Nogometnog saveza Obale Bjelokosti (FIF). Obala Bjelokosti će na SP igrati u skupini G protiv Brazila, Portugala i Sjeverne Koreje. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 11:33:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh