« Fun
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
NAVALA

Šveđani ipak smiju nositi traperice iz Sjeverne Koreje

Prodaja je privremeno bila blokirana zbog nehumanih uvjeta rada u sjevernokorejskim tvornicama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DeviantArt)
Više o

jeans

,

traperice

Traperice proizvedene u Sjevernoj Koreji, za kojima u zadnje vrijeme u Švedskoj zavlada prava pomama, a čija je distribucija nakratko bila zaustavljena, u nedjelju se ponovo vraćaju na police robne kuće koja ih je i uvezla.

"Neprestano su nam dolazili zainteresirani kupci, a mi smo ostali na samo nekoliko para traperica", rekao je direktor tvrtke NoKo Jeans, Tor Rauden Kaellstigen.

Velika stockholmska robna kuća PUB, koja se nalazi u središtu glavnoga grada, početkom mjeseca u posljednji je trenutak otkazala prodaju traperica, obrazloživši to nehumanim uvjetima u kojima se radi u tvornicama u Sjevernoj Koreji.

Trgovine NoKo Jeansa odlučile su stoga same distribuirati sjevernokorejske traperice. Na policama će ih biti oko tisuću, a prodavat će se po cijeni od 150 eura.

Tvrtku NoKo samo su za ovu svrhu osnovala trojica mladih Šveđana bez ikakva iskustva kada je riječ o modi i trgovini. Zamisao je bila stupiti u kontakt sa Sjevernoj Korejom, po njihovu mišljenju 'izoliranom' od ostatka svijeta. "Željeli smo napraviti nešto dobro, a uvjeti rada u tvornicama, koje smo osobno posjetili, dobri su", rekao je jedan od mladih švedskih poduzetnika. (hina/metro-portal)

20.12.2009. 12:13:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh