« Fun
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
NOGOMETNI SVEĆENIK

Svećenik vodio misu u dresu nizozemske reprezentacije

Svećenik je vodio molitvu za pobjedu Nizozemaca u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva, pa je zaradio suspenziju od svog biskupa

svećenik
svećenik (Getty Images)
Više o

Nizozemska

,

svjetsko prvenstvo

,

nove cijene parkiranja

,

prva zona

,

crvena zona

Svećenik Paul Vlaar, poznat i kao "nogometni svećenik", suspendiran je jer je prošle nedjelje vodio molitvu za pobjedu Nizozemske protiv Španjolske u finalu Svjetskog prvenstva!

Svećenik Vlaar je i prije svoga postupka bio nekoliko puta upozoren da ne provede svoju namjeru u djelu, ali svejedno je prošle nedjelje misu vodio odjeven u narančastom dresu nogometnog vratara, te je na ulazu u crkvu svojim župljanima dozvoljavao da udaraju loptu prema njemu.

Haarlemsko-amsterdamski biskup Jozef Punt suspenziju je objasnio time kako nije prihvatljivo za jednoga svećenika zloupotrebljavati svoj poziv.

"Radilo se o jasnom kršenju pravila, kako riječima tako i djelima. Suspendirali smo ga kako bismo mu dali vremena da razmisli o svojim postupcima", objavila je crkva.

Župljani su stali na stranu svoga svećenika, te su izrazili iznenađenje i razočaranje zbog suspenzije. (hina/metro-portal)

17.07.2010. 13:36:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh