« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
bože sačuvaj

Svećenik smislio molitvu protiv neobuzdane kupovine

Župnik jednog sela u Italiji upotrijbio novo oružje u borbi s ovisnicima o šopingu-antišoping molitvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

antišoping molitva

,

ovisnici o šopingu

,

neoubuzdana kupovina u Italiji

,

svećenik osmislio antišoping molitvu

"Svevišnji oče, ne praštaj im grijehe jer oni jako dobro znaju što čine", stoji u molitvi koju je osmislio jedan talijanski svećenik kako bi stao na kraj ponašanju svojih župljana koji se, po njegovoj procjeni,  "neprikladno" ponašaju.

U vremenu konzumerizma, užurbanog života i preferiranja materijalnih vrijednosti, svećenik u talijanskoj pokrajini Alto Adige je smislio neku vrstu "antišoping" molitve. Svrha njegove molitve je sugrađanima skrenuti pažnju na štetnost neoubuzdanog kupovanja.

Svećenik Michael Pirpamer, župnik u selu San Martino u Južnom Tirolu je u vjerskom glasilu njegove župe objavio molitvu koja započinje s "Drage supruge, potrudite se odoljeti čarima kupnje".

U svojoj molitvi svećenik nije zaobišao ni muževe kojima savjetuje da ne gledaju druge žene i ne uspoređuju njihove, pazite sad, obline s oblinama svojih supruga te da izbjegavaju provoditi vrijeme u kafićima i noćnim klubovima.

"Svevišnji oče, ne praštaj im grijehe jer oni jako dobro znaju što čine", završne su riječi upućene bogu.

Prema prvim reakcijama, izgleda da njegovo stado neće prihvatit ovu molitvu. Po očekivanjima, molitva je izazvala gnjev među župljanima koji su optužili svećenika da ih je prikazao kao rasipnike i razvratnike. Suočen s negativnim reakcijama, svećenik je vlastitu molitvu nazvao "ljetnom šalom".

Neočekivano, svećenikovu molitvu je podržao vlasnik jedne trgovine u San Martinu koji je i sam potvrdio da "ljudi često kupuju puno više od onoga što im zaista treba".

05.09.2009. 21:08:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh