« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
NE POSTOJI

Svećenik djeci uzeo vjeru u Djeda Mraza

Ne smijemo brkati Božić s debelim gospodinom odjevenim u crveno, rekao je djeci argentinski nadbiskup

Djed Mraz
Djed Mraz (Shutterstock)
Više o

Crkva

,

Djed Božićnjak

,

Djed Mraz

Argentinski nadbiskup rekao je djeci koja su sudjelovala na misi da Djed Božićnjak ne postoji, okomivši se na "debelog gospodina u crvenom", piše u utorak argentinski dnevni list Clarin.

"Ne smijemo brkati Božić s debelim gospodinom odjevenim u crveno", rekao je u nedjelju u propovijedi nadbiskup Resistencie, Fabriciano Sigampa, ne skrivajući ljutnju. Predstavnik Crkve je usto rekao da bi djeca "trebala znati da im zapravo roditelji kupuju darove, ulažući svoj trud i uz Isusovu pomoć".

Sve je počelo s postavljanjem "kućice Djeda Božićnjaka" na središnjem trgu u gradu, koje je žestoko napao. "Otvorenje te kućice u kojoj stanuje debeli gospodin u crvenom pratit će gomila reklama. Zato se ne smijemo prevariti i zamijeniti Božić s time. To nije Božić", kojim slavimo Isusovo rođenje, rekao je.

Katolička crkva je veoma utjecajna u Argentini, pa je nakon nadbiskupove kritike projekt "kućica Djeda Božićnjaka" povučen. U 90-im, isti je nadbiskup već privukao pozornost javnosti kada je naručio fresku za katedralu u La Rioji, gdje su uz Majku Božju bili tadašnji predsjednik Carlos Menem (1989.-1999.) i predstavnici Crkvenog vrha.(hina/metro-portal)

14.12.2010. 22:07:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh