« Film
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
5 ŽENSKIH PRIČA

Svečana premijera omnibusa "Neke druge priče" u Zagrebu

Omnibus pet kratkih filmova koje su režirale redateljice iz Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije i Slovenije ima zajedničku poveznicu - trudnoću, a već je uspješno prikazan na dvadesetak filmskih festivala

Fotografija vijesti
Više o

Ivona Juka

,

Ana Maria Rossi

,

Ines Tanović

,

Hanna Slak

,

Marija Džidževa

,

Neke druge priče

,

Omnibus

Neke druge priče omnibus je od pet kratkih filmova u režiji pet autorica iz Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije i Slovenije. Motiv svih priča je trudnoća, ali osim poveznice trudnoće, odnosno iščekivanja novog života, bitan element priča su i slučajni događaji koji narušavaju planove i mijenjaju živote. Ovo su priče o ljubavi i nadi, o osveti, o požrtvovnosti, o prkosu, o sistemu, a njihove likove zatičemo već u nekim drugim pričama, koje donose drukčije perspektive.

Nakon hrvatske premijere na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, omnibus je nastavio uspješnu promociju na brojnim međunarodnim filmskim festivalima, između ostalih u Sarajevu, Montrealu, Puli i Motovunu.

Do sada je prikazan na dvadesetak međunarodnih, regionalnih i nacionalnih festivala, te je osvojio četiri nagrade. Hrvatski producent filma je producentska kuća 4 film, a redateljica hrvatske priče je Ivona Juka, nagrađivana mlada redateljica čiji su kratki igrani filmovi prikazivani i nagrađivani na filmskim festivalima širom svijeta. Ostale autorice omnibusa su Ines Tanović, Marija Džidževa, Hana Slak i Ana Maria Rossi.

Anita Juka, jedna od producentica filma Neke druge priče, na festivalu u Varšavi sudjelovat će kao člantročlanog međunarodnog žirija za dokumentarnu selekciju. Kao producentica Anita Juka istaknula senagrađivanim dokumentarcima Što sa sobom preko dana Ivone Juke, Panj pun olova Branka Schmidta i Vrtplavih ruža Mladena Santrića.

Film Neke druge priče imat će svoju zagrebačku premijeru u utorak 28. 12. u dvorani 7 multipleksa CineStar Novi Zagreb u Avenue Mallu. 

27.12.2010. 16:02:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh