« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Svečana akademija u povodu Dana policije

Policijska statistika usprkos nedavnim slučajevima pozitivna

Nagrađeni policajci i
Nagrađeni policajci i "Najgrađanin" (Saša Midžor Sušić/CROPIX)
Više o

MUP

,

Branko Peran

,

Dan policije

Načelnik zagrebačke policije Branko Peran rekao je večeras na svečanoj akademiji u povodu Dana policije i njezina zaštitnika sv. Mihovila da je policijska statistika pozitivna, iako se zbog nedavnih slučajeva nasilna ponašanja izgubio pozitivan osjećaj sigurnosti.

Govoreći o neriješenim slučajevima, Peran je rekao da nitko ne može obećati da će oni biti riješeni, ali, dodao je, policija će radom otkloniti sumnju u svoju profesionalnost i nastaviti razrješavati kaznena djela iz prijašnjeg razdoblja.

Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević rekao je da nijedan neželjeni slučaj ne može umanjiti ukupnu pozitivnu sliku rada policije, koja treba izvući pouku iz pogrešaka kako bi bila korisnija i učinkovitija.

Ravnatelj policije Marijan Benko kazao je da policija nikad nije bila bolje opremljena, a organizacijski se prilagođuje potrebama, ali njezine najveće vrijednosti su ljudi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je djelatnicima zagrebačke policije na svemu što su učinili protekle godine, ali i na onome što će učiniti kako bi građanima vratili poljuljanu sigurnost.

Na akademiji je tradicionalno uručena zahvala "Najgrađanin", koje je ove godine dobio Ante Galo, svjedok razbojstva u poslovnici igara na sreću u Dubravi, koji je i pratio razbojnika te tako pomogao policiji da ga uhvati.

Zahvalu za požrtvovnost dobio je policajac Tihomir Juratović koji je spasio ženu koja se bacila u Savu. (HINA)

27.09.2008. 00:32:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh