« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
HUMANITARNO

Sve više donatora priključuje se humanitarnoj akciji „Palčić gore!“

Društvena osjetljivost iznimno je važna u vrijeme krize koja pogađa sve slojeve hrvatskog društva, a solidarnost i ulaganje u život temeljni su uvjeti opstanka zajednice

Palčić gore! za prerano rođenu djecu
Palčić gore! za prerano rođenu djecu (Palčić gore!)
Više o

humanitarna akcija

,

INmusic festival

,

Palčić gore!

,

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Jeste li znali da se u Hrvatskoj svake godine prijevremeno rodi preko 2500 djece? Takva su djeca osobito osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima.

Medicinskim su se istraživanjima nastojali otkriti novi načini za smanjenje tegoba nedonoščadi, a neka od njih pokazala su da upravo glazba ima pozitivan učinak na psihološke parametre, ponašanje i smanjenje boli tijekom bolnih medicinskih postupaka.

Društvena osjetljivost iznimno je važna u vrijeme krize koja pogađa sve slojeve hrvatskog društva. Solidarnost i ulaganje u život temeljni su uvjeti opstanka zajednice. Upravo se ovaj aspekt s glazbom spaja u djelovanju INmusic festivala pa se najveći hrvatski open-air festival još ljetos priključio popisu prijatelja humanitarne akcije „Palčić gore!" čiji je cilj prikupljanje sredstava za inkubatore i dodatnu medicinsku opremu za zbrinjavanje najmlađih građana Hrvatske.

Medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela pa se na ovogodišnjem festivalskom izdanju novac prikupljao akcijom oslikavanja lica (face painting) te prodajom raznih festivalskih memorabilija.

A kako bi se cilj akcije konačno postigao, pozivaju se svi građani da do 17. studenog, kada će se obilježiti Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju, u ovoj akciji sudjeluju pozivom na humanitarni telefon 060 9098 te doniraju 6,25 kuna (PDV uključen u cijenu).

Donacija se može uplatiti i na žiro račun akcije „Palčić gore!" (Societe Generale - Splitska banka d.d. 2330003-1552050516). Kraj humanitarne akcije obilježit će se velikim humanitarnim koncertom „Pjesmom za Palčiće" koji se 16. studenog održava u KD Dražen Petrović uz izravni prijenos na prvom programu Hrvatske radiotelevizije.

U sklopu koncerta organizirat će se i pozivni centar u kojem će sudjelovati partneri akcije, a bit će to jedna od posljednjih prilika da se pozivom na humanitarni telefon uključite u ovu hvalevrijednu akciju. Pomozimo zajedno najmanjim borcima i pružimo im mogućnost za život.  

14.11.2012. 09:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh