« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
OTOK GLAZBE 2017

Sve je spremno za ‘dalmatinski Woodstock’

Istražite, zaronite i okusite ‘dalmatinski Woodstock’ poznat po imenu Lastovo – Otok Glazbe!

Lastovo – Otok Glazbe
Lastovo – Otok Glazbe (Arhiva)
Više o

koncerti

,

festival

,

Lastovo Otok Glazbe

Odbrojavamo posljednje dane do početka najatraktivnijeg događaja ovog ljeta na jadranskom arhipelagu. Vrijeme je da istražite, zaronite i okusite 'dalmatinski Woodstock' poznat po imenu Lastovo - Otok Glazbe!

Tokom četiri vrela kolovoška dana, od 01. do 04. kolovoza, u nezaboravnoj oazi dobrog provoda, otočnoj uvali Mihajla, caruju atraktivna imena domaće i regionalne glazbe.

Prva večer festivala bit će održana u čast jazz legendi, pokojnom vibrafonistu i skladatelju te osnivaču festivala - Bošku Petroviću uz gostujuću večer Max Klub Jazz Festivala iz Velenja, najveće i najvažnije slovenske jazz manifestacije, te Jure Pukl Group i Vid Jamnik Trija, a kao poseban mamac za ovu ljetnu avanturu najavljeni su nastupi nezaboravnih glazbenih sastava - TBF, Justin's Johnson, Fighting Fish, Lačni Franz, Detour i Cubismo!

Raspored izvođača po danima:
Utorak, 01. kolovoza

Max Klub Jazz Festival Night - Tribute to Boško Petrović
Jure Pukl Group & guest - Melissa Aldana,
Vid Jamnik Trio & guest - Ajda Stina Turek

Srijeda, 02. kolovoza

Justin´s Johnson
TBF

Četvrtak, 03. kolovoza

Lačni Franz
Fighting Fish

Petak, 04. kolovoza

Cubismo
Detour

Svake večeri koncertna događanja počinju od 22:00 i traju do 02:00. Ulazak na festival bit će od 21:00, a nakon koncerta svaku večer planiran je i prigodni nastavak večeri do 04:00.

Kako bi avantura po imenu Lastovo - Otok Glazbe bila bez stresa, dok vi usvajate trikove kako provesti najljepše dane na Jadranu, donosimo vam nekoliko savjeta kako isplanirati putovanje:

Opcije dolaska iz Splita su sljedeće :

  1. jutarnji trajekt u 10:15 koji presjeda u Vela Luci (13:00-13:45) i u 15:30 je na Lastovu
  2. katamaran u 15:00 koji je na Lastovu u 18:15
  3. popodnevni trajekt u 17:30 koji plovi direktno do Lastova gdje stiže u 22:00

Iz luke Ubli, gdje trajekti i katamaran pristaju, vozi autobusna linija do mjesta Lastova. Autobus staje na Pjevoru sa kojeg vodi serpentinasta cesta duga cca 1km do Uvale Mihajla smještene sjeverno od mjesta Lastova.

Kako bi avantura bila potpuna, zahvaljujući vlasniku zemljišta i podršci Policijske postaje Lastova, u masliniku u Uvali Mihajla gdje se koncertna događanja i odvijaju, osigurano je slobodno kampiranje pod zvijezdama u razdoblju od 30. srpnja do 6. kolovoza kako bi posjetitelji mogli doći na vrijeme i smjestiti se prije početka festivala te odmoriti i uživati u otoku nakon burne 4 glazbene noći. Uslijed većeg broja posjetitelja kamp će biti organiziran i na terenu nogometnog igrališta u dnu naselja Lastova, a na Pjevoru gdje staje autobus će se u tom slučaju posjetitelje upućivati na njegovu lokaciju.

Za vrijeme trajanja festivala od 1. do 4. kolovoza u terminu od 21:00h do 04:00h neće biti dozvoljen pristup automobilima u Uvalu Mihajla osim TAXI vozilima.

Rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme i provedite nezaboravan vikend u jedinstvenom otočnom ambijentu dočekujući rasplesanu zoru okruženi ljepotama Parka prirode Lastovskog otočja!

Molimo sve posjetitelje da čuvaju okoliš otoka pri svom boravku i da budu osobito pažljivi prema njegovoj prirodi kako bismo svi zajedno uživali u našem Otoku Glazbe, a ne otoku smeća ili vatre!!!

Festivalska ulaznica po cijeni od 200,00kn za sva četiri dana festivala može se kupiti preko online servisa Eventim.hr, dok se dnevne ulaznice po cijeni od 80,00kn mogu pronaći na licu mjesta.

Facebook page - Lastovo - Otok Glazbe 2017.

28.07.2017. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh