« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
11

Sve je manje nade za spašavanje kineskih rudara

VIDEO - Nesreća je dosad odnijela 26 života i pitanje je koliko se još rudarskih nesreća u toj zemlji mora dogoditi kako bi se sigurnost povećala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images/ilustracija)
Više o

traumatska ozljeda mozga

,

Keisuke Yamada

,

Kalash

Broj žrtava rudarske nesreće u pokrajini Henan u središnjoj Kini narastao je u nedjelju na 26, a nade u spas blijede dok ekipe pokušavaju izvući preostalih 11 zatrpanih rudara, javili su državni mediji. Gusta ugljena prašina u rovu rudnika u gradu Yuzhou otežava rad spasilaca, javila je agencija Xinhua.

"Prema dosadašnjem iskustvu, preostalih 11 rudara moglo bi ostati zatrpano ugljenom prašinom te su im izgledi za preživljavanje vrlo krhki", rekao je Du Bo, zamjenik voditelja spasilačkih ekipa.

Smatra se da se 26 rudara ugušilo curenjem plina rano u subotu, dok je 239 izvučeno na sigurno. Agencija Xinhua dodaje da je slično istjecanje plina usmrtilo 23 radnika u istome rudniku 2008. godine.

Kineski su rudnici najnesigurniji u svijetu s vrlo niskim sigurnosnim standardima što dovodi do čestih nesreća. Samo prošle godine u kineskim rudnicima poginulo je više od 2.600 rudara. (hina/metro-portal)

17.10.2010. 17:27:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh