« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
GRAĐANSKI RAT????

Sve glasnije se traži ostavka Zorana Milanovića

Izgleda da i premijer, kao i Zdravo Mamić, ne vjeruje u onu narodnu: "Ispeci, pa reci!"

Fotografija vijesti
Više o

Zoran Milanović

,

ostavka premijera

,

Vesna Bosanac

Milanović je jučer, komentirajući izjavu predsjednice HSP AS-a Ruže Tomašić da je "Hrvatska za Hrvate, a ostali su gosti", među ostalim kazao, prema prilogu objavljenom u Dnevniku Nove TV, "Hrvatska nije Danska i Finska, u kojoj se zna čuti da je Finska za Fince, a svi ostali su gosti, međutim, ta Finska nije imala građanski rat nikada".

Zbog te izjave počeli su sa svih strana pljuštati zahtjevi za ostavku. Između ostalih, zatražio ju je i Odbor za branitelje zagrebačkog HDZ-a i Hrvaska udruga logoraša SKL.

Pozivima na ostavku pridružili su se brojni HDZ-ovci, ogranci HSP Dr Ante Starčević, Udruga hrvatskih  liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. (UHLD) koja je priopćila danas da traži da se u Hrvatskom saboru povede postupak opoziva Zorana Milanovića s položaja predsjednika Vlade Republike Hrvatske zbog teške uvrede dragovoljaca i hrvatskih branitelja i nepoštivanja saborske deklaracije o Domovinskom ratu. 

Evo njihovog priopćenja predsjednice i počasnog predsjednika udruge Vesne Bosanac i Andrije Hebranga:

"Premijer Zoran Milanović teško je uvrijedio sve dragovoljce Domovinskog rata i sve hrvatske branitelje, civilne žrtve i sve hrvatske građane, kada je na sjednici Glavnog odbora SDP-a izjavio da je u Hrvatskoj bio građanski rat"

Reagirajući na dio Milanovićeve izjave u kojoj je, uspoređujući Hrvatsku s Danskom i Finskom, rekao među ostalim da 'Finska nije imala građanski rat nikada', ocjenjuju da je 'njegova izjava jedna je u nizu teških kršenja dokumenata Hrvatskog sabora, pozitivnih zakona o Domovinskom ratu i civilnim žrtvama te je izraz falsificiranja povijesti u korist agresora'. 

I Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) traži ostavku premijera Zorana Milanovića zbog njegovih javnih istupa koje ocjenjuje neprimjerenima te zbog 'uvođenja verbalnog delikta' ističući kako premijer i aktualna Vlada RH nisu sposobni obavljati zadaću koju im je hrvatski narod povjerio.

Naravno, premijer tvrdi da nije rekao ono što je rekao kazavši da njegova izjava na Novoj TV nije bila puštena u cijelosti, već je prerezana u pola rečenice, pa se nije čuo nastavak u kojemu kaže kako je Hrvatska jedina država koja ulazi u Europsku uniju, a koja je imala razoran rat i agresiju.

17.03.2013. 18:20:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh