« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
JOGA

Svamiđi ponovno u Zagrebu

Glavni razlog njegovog dolaska je predavanje o najstarijem i najveće duhovnom okupljanju na svijetu, Kumbha Meli

(Svamiđi)
Više o

Zagreb

,

joga

,

predavanje

,

body mass index

,

izračun BMI

U sklopu redovite godišnje turneje, punim imenom Mahamandalašvar Paramhans Svami Mahešvarananda - Svamiđi je ipak našao vremena da posjeti i Hrvatsku. Glavni razlog njegovog dolaska je predavanje „Kumbha Mela" koje će se održati u Zagrebu, 15. lipnja. u 19h, u Hypo kongresnom centru, Slavonska avenija 6.

Predavanje će objasniti značaj i pozadinu tog iznimnog događaja, Kumbha Mele, najstarijeg i najvećeg duhovnog okupljanja na svijetu, koje se ove godine održalo od veljače do travnja u indijskom gradu Haridvaru. Na Kumbha Melama se već tisućama godina okupljaju sveci i prosvijetljeni učitelji. To je mjesto gdje legende i priče nisu daleko i nedostižne, već postaju život i svakodnevnica.

Svamiđi, kao jedan od onih čija prisutnost čini Kumbha Mele svetim okupljanjem, govorit će o tradiciji i razlozima koji svake godine okupljaju milijune ljudi uz svete rijeke Indije u Haridvaru, Prajagu, Uđđainu i Naasiku. Inače, na ovogodišnjoj su Kumbha Meli prisustvovali i brojni Hrvati.

Redoviti posjet Svamiđija Hrvatskoj planira se u rujnu kada će osim Zagreba posjetiti i druge hrvatske gradove, te održati seminare joge u Umagu.

07.06.2010. 09:36:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh