« Lifestyle
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
IZ LJUBAVI

Svađajte se da bi vam brak bio sretan

Ako partneru stalno opraštamo on onda nikad neće znati što vam smeta, a što ne te tako neće moći doći do onih promjena koje održavaju vezu na životu

Oni koji šute prolaze najgore
Oni koji šute prolaze najgore (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

svađa

,

veza

Ključ sretnog braka ne leži u oprostu, nego, posve suprotno, u dobroj svađi, kažu najnovija istraživanja.

Sudeći po tim istraživanjima svađe, iskazi bijesa i konstruktivan razgovor će više pomoći pri održavanju dugotrajne veze, a da kultura opraštanja koja je predominantna u ovim djelovima svijeta, može dovesti do velikih problema u međuljudskim odnosima.

James McNulty sa Sveučilišta Tennessee rekao je: „Tijekom ovog istraživanja shvatio sam da su ljudi koji su šutjeli prolazili najgore i nisu dolazili do onoga što žele." Nadodao je kako, pri opraštanju, partneri se mogu okrenuti jedan protiv drugog.

Ako osoba zna da će joj partner oprostiti ona će češće raditi stvari koje traže oprost. Za održavanje stabilne veze dugogodišnji partneri moraju iskazivati svoj bijes, a ona nelagoda koja nastane tik nakon svađe se vrijedi istrpiti kad se uzme u obzir dobit na duge staze.

Ako partneru stalno opraštamo on onda nikad neće znati što vam smeta, a što ne te tako neće moći doći do onih promjena koje održavaju vezu na životu.

Na kraju, McNulty je rekao da, ni sa ovim istraivanjem, i dalje nema sigurno recepta za sretan bračni život.

06.08.2012. 23:06:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh