« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Svađa Vlade i HGK

Šuker vratio lopticu Vidoševiću koji je izjavio da Hrvatska nije u krizi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Nadan Vidošević

,

Šuker Vidošević

,

Vidošević HGK

,

Vidošević kriza

Ministar financija Ivan Šuker danas je, reagirajući na izjavu predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića da Hrvatska nije u krizi, kazao kako ga čudi da netko tko je na čelu takve strukovne organizacije može tako nešto reći te je podržao zahtjeve HUP-a za smanjenjem obveznog doprinosa za HGK.

"Ne znam kako nakon izjava ekonomskih stručnjaka netko tko je na čelu strukovne organizacije može takvo nešto reći. No, očigledno stručne službe u HGK ne rade svoj posao", rekao je Šuker koji je na konferenciji za novinare u Banskim dvorima reagirao i na predblagdanski domjenak u HGK na kojem je, kako prenose neki mediji, Vidošević izjavio da Hrvatska nije u krizi. Ministar financija očito se ne sjeća svojih, potpuno jednakih izjava koje je u zboru s premijerom davao po naslovnicama novina pred dva mjeseca.

"Lako je dijeliti skupe poklone kad se financirate iz članarine koju plaća gospodarstvo", kazao je ministar financija. Šukera stoga ne čudi zahtjev Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) da se smanji obvezni doprinos za HGK. "Vlada taj prijedlog podržava", rekao je Šuker.

Koliko bi tu članarinu trebalo smanjiti nije precizirao, podsjećajući da HUP traži smanjenje za 25 posto.

Ministar financija objasnio je i da se Vlada, kao simboličnu gestu, odlučila odreći domjenaka i poklona kako bi na svom primjeru pokazala kako se ponašati u vrijeme krize.

HGK je preko svoje Službe za odnose s javnošću pokušao ispeglati izjavu Nadana Vidoševića, no priopćenje zvuči kao da ga je napisao Zlatko Mehun po naputcima Ratka Mačeka, to jest ne govori ništa i nije razumljivo, pa prenosimo ono što je Hina uspjela izvući iz toga:

Vezano za izjavu predsjednika HGK Nadana Vidoševića da u Hrvatskoj nema krize, iz HGK ističu kako je "ona samo dio konteksta u kojemu je naglasak na to da je Hrvatska pred situacijom u kojoj će tek globalna kriza u razdoblju ispred nas izoštriti pogled na našu, na žalost, dugogodišnju strukturnu krizu i da će izlazak iz situacije u kojoj se nalazimo tražiti fokusirani odgovorni rad svih u društvu na jasno definiranim ciljevima, na što Komora upozorava već dugi niz godina".

U priopćenju Službe za odnose s javnošću HGK navodi se da je Komora i ove godine "tradicionalno organizirala božićni domjenak za novinare koji prate njezin rad tijekom godine, koji je ovaj puta bio skromniji s obzirom na gospodarsku situaciju".

U skladu s komorskom akcijom "Kupujmo hrvatsko" novinari su na dar dobili nekoliko proizvoda nositelja znakova hrvatske kvalitete, što je na tragu politike Komore da upravo kupujući hrvatski proizvod pomažemo hrvatskom gospodarstvu danas kad mu to doista treba, navodi se uz ostalo u priopćenju voditeljice Službe za odnose s javnošću HGK Sonje Nušinović.

04.12.2008. 17:59:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh