« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
15 KANDIDATA

Sutra se bira glavni ravnatelj HRT-a

Programsko vijeće HRT-a sutra će na sjednici birati glavnog ravnatelja HRT-a među kandidatima čije su prijave bile valjane na natječaju za tu dužnost

(Arhiva)
Više o

HRT

,

izbor ravnatelja

Glavnog ravnatelja bira se tajnim glasovanjem na četverogodišnji mandat, a za imenovanje je potrebna dvotrećinska većina, to jest osam glasova članova vijeća. Ne izabere li vijeće novog ravnatelja, natječaj će biti ponovljen.

Obnašatelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a od 8. prosinca 2009. je Josip Popovac, koji nacionalnu radioteleviziju može voditi najdulje šest mjeseci.

Za nasljednika razriješenoga Vanje Sutlića natječu se Branko Debeljak, Boško Grubić, Veljko Jančić, Zoran Kalinić, Nikola Kristić, Ivanka Lučev, Franjo Maletić, Marko Malnar, Damir Novinić, Ivan Pavelić, Nada Prkačin, Tomislav Radić, Damir Šimunović, Dragutin Veselčić i Nada Zgrabljić-Rotar.

Izabere li vijeće sutra glavnog ravnatelja HRT-a, objavit će se i javni natječaj za ravnatelje HRT-ovih podružnica - Hrvatske televizije, Hrvatskoga radija i Glazbene proizvodnje koji su, kao i Sutlić, razriješeni lani u prosincu na vlastiti zahtjev. Ravnatelje podružnica bira se na prijedlog glavnog ravnatelja HRT-a. (hina/metro-portal)

09.02.2010. 16:33:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh