« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
28. OŽUJKA U 2 SATA

Sutra počinje ljetno računanje vremena, sat se pomiče unaprijed

Os sutra se mijenjaju i razdoblja važenja dnevnih tarifnih stavova za električnu energiju, a vozači motornih vozila više ne moraju tijekom dana imati upaljena svjetla

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

ljetno računanje vremena

,

pomicanje sata

,

tarifa struja

,

vozači svjetla

Ljetno računanje vremena počinje u nedjelju, 28. ožujka u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed, vrijeme u 2 sata računa kao 3 sata.

S prelaskom na ljetno računanje vremena mijenjaju se i razdoblja važenja dnevnih tarifnih stavova za električnu energiju, a vozači motornih vozila više ne moraju tijekom dana imati upaljena svjetla.

Iz Hrvatske elektroprivrede podsjećaju da će se od nedjelje, 28. ožujka električna energija obračunavati prema višoj tarifi u razdoblju od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi noću, od 22 do 8 sati. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama početak ljetnog računanja vremena znači i da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

To ne vrijedi za motocikle i mopede na kojima za vrijeme vožnje kratka svjetla moraju biti upaljena danju tijekom cijele godine. Početak ljetnog računanja vremena provodi se prema Uredbi o računanju vremena u 2010. godini. (hina/metro-portal)

27.03.2010. 09:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh