« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
GLAZBA I EKOLOGIJA

Sutra napokon počinje dugoočekivani Terraneo

Na Terraneu, koji je britanski list Telegraph uvrstio među najbolje ovoljetne festivale u Europi, očekuje se po danu desetak tisuća posjetitelja, najviše iz Hrvatske i regije

Fotografija vijesti
Više o

Šibenik

,

The Fall

,

terraneo

,

The National

,

La Roux

Jedan od najvećih indie-rock festivala na Mediteranu počinje sutra u Šibeniku, prenosi Hina. U pet će dana na pozornicama Terranea nastupiti 120 izvođača iz cijelog svijeta.

U Glavni program bit će od 9. do 11. kolovoza kada će na pozornicama "Terra", "Aqua" i "Aero" nastupiti brojna imena iz samog vrha svjetske nezavisne pop-rock scene.

Najveće zvijezde festivala su američka indie rock grupa The National, engleski synth-pop duo La Roux, američka soul-funk pjevačica Janelle Monae, kanadski electro-duo Crystal Castles, danska garage-rock grupa The Raveonettes, francuski sastav Nouvelle Vague, mančesterski post-punk bend The Fall, škotska post-rock grupa Mogwai. Pridružit će im se i mnoge poznate grupe iz Hrvatske i regije, poput Bambi Molestersa, Overflowa, Stillnessa, Dubioze kolektiva i Repetitora.

Terraneo također nudi bogat ekološki program koji će se održavati u hotelskom naselju Solarisu, a sastoji se od 30-ak radionica, predavanja i projekcija. Programi su besplatni, a polaznici mogu donirati novčane priloge za oporavak morskih kornjača.

Uz brojne kreativne radionice i sportsko-rekreativna događanja, posjetitelji mogu iznajmiti bicikle, a organizatori su pripremili mogućnost obilazaka nacionalnih parkova Krka i Kornati.

Na Terraneu, koji je britanski list Telegraph uvrstio među najbolje ovoljetne festivale u Europi, očekuje se po danu desetak tisuća posjetitelja, najviše iz Hrvatske i regije - Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije i Crne Gore, ali i Austrije, Njemačke, Skandinavije i Velike Britanije.

Glazbeno-ekološki festival Terraneo kruna je višegodišnjeg rada zagrebačkog koncertnog promotora Mate Škugora koji je, nakon organiziranja više stotina malih klupskih koncerata alternativnih bendova, ovim velikim festivalom odlučio u rodnom gradu Šibeniku poboljšati koncertnu i turističku ponudu.

Njegovu ideju u potpunosti su podržale šibenske gradske vlasti koje su mu, uz ostalo, ustupile nekadašnju vojarnu Bribirski knezovi na čijoj će se lokaciji održati festival.

08.08.2011. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh